Κλιματική Αλλαγή: H νέα Θρησκεία και ο αντιφατικός Leonardo DiCaprio

topaz
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Παντελής Σοφοκλέους ([email protected])
Πολιτικός Μηχανικός/Μηχανικός Περιβάλλοντος

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη χολιγουντιανή παρουσίαση μιας ακόμη Διάσκεψης στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Έκατσε και στην Κύπρο ο κουρνιαχτός των εκδηλώσεων ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία προέρχεται τάχατες από την ανθρώπινη επέμβαση στο περιβάλλον. Να επαναλάβουμε ότι στις ελεύθερες περιοχές της Πατρίδας μας παράγεται η αμελητέα ποσότητα περίπου των 8 εκ. εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του (CO2), που αντιστοιχεί στο 0,025 % της παγκόσμιας παραγωγής του 2012. Για το 2012 καταμετρήθηκαν περίπου 34 δις, ενώ για το 1990 μόλις 22 δις τόνοι CO2.

Μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore ήταν και ο μέγα σταρ ηθοποιός Leonardo DiCaprio, οι οποίοι για 10 μέρες στη Νέα Υόρκη μας εξηγούσαν ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην ανθρώπινη ρύπανση του Πλανήτη μας. Κατάφεραν και από ότι διαπιστώνεται, να μας παρουσιάσουν την προστασία του περιβάλλοντος ως τη νέα παγκόσμια θρησκεία.

Ας κάνουμε τον κόπο να αξιολογήσουμε πρώτα την τιμιότητα της γυναίκας του καίσαρα. Ο πολύ ξεχωριστός ηθοποιός είχε ενοικιάσει το κότερο „Topaz“ και ταξίδεψε με μόνο 21 φίλους του στη Βραζιλία τον περασμένο Ιούνιο, για να παρακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου (βλ. γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, 25-09-2014).

Το 8όροφο κότερο „Topaz“ (ανήκει στο Σεΐχη Mansour bin Zayed Al Nahyan) έχει μήκος 147, πλάτος 21 μέτρα και μια 24.000 ιπποδύναμη. Εκτιμάται, ότι η κατανάλωση αυτού του πολυτελές κότερου αγγίζει περίπου τα 11.500 λίτρα/100 ναυτικά μίλια (100 ναυτικά μίλια μεταφράζονται στα 185 χιλιόμετρα). Η εκτίμηση αυτή έγινε βάσει των πληροφοριών από την γερμανική εταιρεία Bremer Werft, η οποία κατασκεύασε και ναυπήγησε το πολυτελές ενοικιαζόμενο κότερο. Η ενοικίαση του κότερου ανέρχεται στο “ασήμαντο“ ποσό του €1.000.000/βδομάδα (βλ. Daily Mail, 14-06-2014).

Ας κάνουμε έναν απλό υπολογισμό βάσει της κατανάλωσης του „Topaz“ για την περιοδεία του Leonardo DiCaprio μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ναυτική απόσταση από Νέα Υόρκη – Ρίο ντε Τζανέιρο – Νέα Υόρκη εκτιμάται περίπου στα 20.000, αφού η αεροπορική απόσταση με επιστροφή υπολογίζεται στα 15.000 χιλιόμετρα. Επομένως το „Topaz“ κατανάλωσε για τον κύριο Leonardo DiCaprio περίπου 1.250.000 λίτρα, που αντιστοιχεί περίπου στην ετήσια κατανάλωση 3.000 Κύπριων οδηγών με μέσο όρο διακίνησης 10.000χιλ./έτος και μιας κατανάλωσης των 5λίτρων/100χιλ. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο ξεχωριστός ηθοποιός κατέχει και ποδήλατο, αλλά και ιδιωτικό αεροπλάνο!

Υπάρχει και η άλλη προσέγγιση αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για τη δημιουργία των αερίων θερμοκηπίου

Η εξάτμιση του νερού από τους ωκεανούς δημιουργεί το σημαντικότερο αέριο του θερμοκηπίου, το οποίο και αποτελεί περίπου το 95% των αερίων θερμοκηπίου. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου λειτουργεί ως εξής: ο ήλιος στέλλει την θερμότητα του στη Γη. Εάν δεν υπήρχαν τα αέρια του θερμοκηπίου, τότε η ηλιακή ακτινοβολία θα πήγαινε πίσω στο διάστημα και επομένως ο πλανήτης μας θα ήταν ψυχρός και μη κατοικήσιμος. Τα αέρια του θερμοκηπίου “παγιδεύουν“ στην τροπόσφαιρα την θερμότητα, η οποία πάει να “δραπετεύσει“ λίγα χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια και την διοχετεύουν στον πλανήτη Γη.

Τα σωματίδια (τα οποία προέρχονται από την ηλιακή ακτινοβολία), όταν συναντούν το εξατμισμένο νερό (το οποίο προέρχεται από τη θάλασσα) σχηματίζουν σταγονίδια νερού και δημιουργούν τα σύννεφα. Όταν ο Ήλιος είναι πιο ενεργός δημιουργούνται λιγότερα σωματίδια και επομένως σχηματίζονται λιγότερα σύννεφα. Επομένως το κλίμα “ελέγχεται“ από τα σύννεφα, τα σύννεφα από την ηλιακή ακτινοβολία και αυτή από τον Ήλιο.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί, ότι το CO2 περιέχει μόλις 0,038% στον αέρα και ως εκ τούτου ονομάζεται επισήμως “ιχνοαέριο” (βλ. Βικιπαίδεια). Η σημερινή ανθρωπότητα είναι υπεύθυνη μόνο για το 5,0% του παραγομένου CO2 (βλ. Γερμανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος Γερμανίας). Το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι, ότι ο Ήλιος καθοδηγεί το κλίμα, ενώ το CO2 μάλλον είναι άσχετο με τις κλιματικές αλλαγές!

Είμαστε της άποψης, ότι στόχος των κυρίαρχων του κόσμου είναι να καθιερώσουν την προστασία του περιβάλλοντος ως νέα παγκόσμια θρησκεία. Να πανικοβάλουν τους ανθρώπους, ότι τάχατες η κλιματική αλλαγή οφείλεται κυρίως από ανθρώπινες παρεμβάσεις, ούτως ώστε να αποκτήσουν τη νομιμότητα για την επιβολή νέων φόρων προς τις κυβερνήσεις (βλ. μνημόνια) αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές, όπως:

  1. συνεχή καταβολήνέων και υψηλότερωνπεριβαλλοντικών φόρων
  2. επιβολή και αυξήσεις των διοδίων για χρήση των δρόμων
  3. τέλος κυκλοφορίας στη βάση των εκπομπών CO2
  4. συναλλαγές στη βάση του πιστοποιητικού CO2
  5. πριμοδότηση στη βάση εκπομπών του CO2

Το “παράξενο“ είναι το γεγονός, ότι όλα τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια έχουν αναμεταδώσει για δέκα μέρες αυτή την αμφισβητούμενη περιβαλλοντική προσωπικότητα, χωρίς να ψάξουν… χωρίς να αμφισβητήσουν… χωρίς να ερευνήσουν… Και ύστερα παραπονιούνται ότι η τηλεθέαση μειώνεται και απαξιώνεται από τους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παλαιότερα άρθρα: