«Κόλλησαν» στο μπλόκο των Τεμπών πούλμαν με πρόσφυγες

bloko
Διαβάστε επίσης

Στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στα Τέμπη «κόλλησαν» πούλμαν που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα προς την Ειδομένη.

Τα λεωφορεία που ξεκίνησαν από τον Πειραιά, όπου τη Δευτέρα έφτασαν περίπου 5.000 πρόσφυγες από Λέσβο, Χίο και Κω, σταμάτησαν στα Τέμπη, τα οποία έχουν αποκλειστεί εκ νέου επ” αόριστον από τους αγρότες.

Οι πρόσφυγες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και βρίσκονται στο δρόμο μαζί με τους αγρότες.

Οι πρόσφυγες επιθυμούν να συνεχίσουν άμεσα την πορεία τους προς τα σύνορα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να μεταφερθούν για φιλοξενία στα κέντρα προσωρινής παραμονής σε Σχιστό, Ελαιώνα και Ελληνικό.

Ωστόσο, η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει ασφυκτική μετά την απόφαση της Σερβίας και της ΠΓΔΜ να μην επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και με το «σταγονόμετρο» να επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη είναι ασφυκτική.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της γραμμής του ΟΣΕ από πρόσφυγες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν κατάληψη από το απόγευμα της Δευτέρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μπλόκο» που έχει στήσει η ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερη ένταση και εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που πραγματοποίησαν την κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν με λεωφορεία και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό.

Τρίκαλα: Πάνω από 400 πρόσφυγες στην Καλαμπάκα

Την ίδια ώρα συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών του νομού Τρικάλων και των τοπικών επιχειρήσεων, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους 400 και πλέον πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, που από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκονται στο Μουργκάνη, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, έχοντας ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Πολίτες μεμονωμένα με σακούλες γεμάτες τρόφιμα καταφτάνουν στο χώρο, όπου βρίσκονται και δεκάδες παιδιά, ανάμεσα στους περίπου 450 πρόσφυγες, ενώ απευθύνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό, κυρίως αντιβηχικά σιρόπια και πάνες για τα μικρά παιδιά.

πληροφορίες από in.gr

Παλαιότερα άρθρα: