Κόντρα ξένων δημοσιογράφων για Ελλάδα, Eurogroup και Βαρουφάκη

580x360-o-amilitos-baroufakis-anisuxei-tous-dimosiografous.w_l
Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη μάχη της Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup, αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν, φαίνεται ότι δεν αφήνεται ασχολίαστη ούτε στο twitter εκεί που πραγματικά οι ξένοι δημοσιογράφοι κάνουν… πάρτι.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, οι απόψεις τους είναι τελείως αντικρουόμενες, αλλά πολλές από αυτές καταδεικνύουν και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι όποιες -μέχρι στιγμής- διαπραγματεύσεις.

«Ανανεώσαμε το θέμα μας για το Eurogroup της χθεσινής νύχτας για να αντικατοπτρίσουμε τη διάψευση της Ελλάδας. Επίσης, περισσότερες ανοησίες!», γράφει ο Peter Spiegel της Financial Times, που έχει ανοίξει μέσω twitter «διάλογο» σε υψηλούς τόνους με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης, μάλιστα, του σύστησε να αποφεύγει αμφίβολες διαρροές.

Το προσχέδιο σύμφωνα με τους FT περιείχε παράταση του μνημονίου. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είχε ήδη υπογραφεί από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι ο κύριος Βαρουφάκης και ο κύριος Δραγασάκης «δεν είχαν δεχθεί, σε καμία περίπτωση, το προσχέδιο που δημοσιεύουν σήμερα οι F.T.».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος του Channel4, Paul Mason επικαλείται ελληνικές πηγές και σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε ένα κείμενο που θα περιείχε τον όρο «τροποποίηση, παράταση και επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Β. Σόιμπλε δεν δέχτηκε τον όρο «τροποποίηση» και απαίτησε να αποσυρθεί, οπότε «μπλόκαρε» την καταρχήν συμφωνία, που ίσως να είχαν οι δύο πλευρές. Συντάχθηκε, τότε, νέο κείμενο χωρίς αυτόν τον όρο. Με το κείμενο αυτό, η ελληνική πλευρά δεν συμφώνησε. Στον τύπο διέρρευσε το δεύτερο κείμενο, το οποίο δεν έχει τη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Παλαιότερα άρθρα: