Κουβέλης κατά Καμμένου: Οι δηλώσεις περί ομηρίας δεν υπηρετούν εκείνο το οποίο διεκδικούμε

κουβέλης
Διαβάστε επίσης

Αποστάσεις από τη δήλωση του Πάνου Καμμένου περί ομηρίας των στρατιωτικών κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δυο στρατιωτικούς», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα τόνισε πως ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε τη φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.

«Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε ο κ. Κουβέλης και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρόνο της απελευθέρωσης τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε επίσης πως υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στην πραγματογνωμοσύνη για τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περεταίρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης σχολίασε την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη λέγοντας: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ότι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».

Παλαιότερα άρθρα: