Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στο σύμφωνο συμβίωσης για τους gay

koutsoubas kke
Διαβάστε επίσης

Oι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, για το σύμφωνο συμβίωσης, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, απαντώντας σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια χαρακτήρισε προσωπική απόφαση το να αποφασίσουν δύο ομοφυλόφιλοι να μείνουν μαζί. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απόφαση αυτή «δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε ακόμη τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

Παλαιότερα άρθρα: