Ξενάγηση στη μαρτυρική Γάζα, από μια παιδική ομάδα… parkour (βίντεο)

gaza-parkour
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι δημοσιογράφοι του Guardian βρήκαν τον πιο ενδιαφέρων ξεναγό για να μας περιηγήσουν στη μαρτυρική Γάζα και να μας δώσουν μια ιδέα από τη ζωή των ανθρώπων εκεί, μετά τις φονικότερες και πιο καταστροφικές συγκρούσεις και επιθέσεις που έλαβαν χώρα το πρόσφατα.

Μια ομάδα παρκούρ που αποτελείται από νέα παιδιά, μιλούν στην κάμερα καθώς περιηγούνται στα ερείπια της Γάζας και χρησιμοποιούν την πιο λεπτή ειρωνεία σε σχέση με τις συνθήκες ζωής των συμπατριωτών τους. Μας συστήνονται και μας εξηγούν ότι μιας και πάνω από το 50% από τους κατοίκους είναι άνεργοι, έχουν αρκετό χρόνο για να μας ξεναγήσουν. Λένε ότι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν το φαγητό και το νερό τους μαζί μας, μόνο που το περισσότερο από το νερό τους, δεν είναι πόσιμο. Λένε πως θα ήταν χαρά τους να μας φιλοξενήσουν, μόνο που μετά τις φοβερές καταστροφές οι περισσότεροι είναι άστεγοι. Μας λένε πως θέλουν να μας χαρίσουν όμορφη διαμονή, μόνο που χρειάζεται λίγη υπομονή γιατί η ηλεκτροδότηση διακόπτεται συνεχώς.

Μια παρέα παιδιών ξεναγεί την κάμερα του guardian και μαζί της όλους εμάς, λέγοντάς μας πως ακόμη και μέσα στα ερείπιά τους, ονειρεύονται ακόμη.

Παλαιότερα άρθρα: