Ξυδάκης: Άμυνα η ανάκληση της πρέσβεως στο κλείσιμο των συνόρων

xidakis
Διαβάστε επίσης

Ως τακτική άμυνας απέναντι σε μια εχθρική και επιθετική ενέργεια, όπως το κλείσιμο των συνόρων, χαρακτήρισε την απόφαση για ανάκληση της πρέσβεως της Ελλάδας από τη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης.

Προσπαθώντας να μειώσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών, έκανε λόγο για λελογισμένη, ήπια και σοβαρή αντίδραση εκ μέρους της Αθήνας, σημειώνοντας ότι θα φανεί στη διεθνή κοινότητα ποιος εφαρμόζει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εταίρους και συμμάχους.

θέμα κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν

Πάνω στο θέμα Σένγκεν ανέφερε πως συμφωνεί με την άποψη ότι η Ευρώπη οδηγείται με τις αποφάσεις που έχουν λάβει επτά χώρες σε de facto κατάργηση της Σένγκεν. Συνέστησε, πάντως, υπομονή έως τις 7 Μαρτίου όπου στη Σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή της Τουρκίας υπάρχουν ελπίδες για λύσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

Μένει να δούμε αν θα υποχωρήσουν οι τόνοι ή αν θα διευρυνθεί το χάσμα στις σχέσεις Ελλάδας και Αυστρίας. Οι Ευρωπαίοι, πάντως, πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να καταφεύγουμε σε εθνικές λύσεις, επειδή οι εθνικές δράσεις είναι αυτές που θέτουν προσκόμματα σε μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση.

Παλαιότερα άρθρα: