«Ξύπνησε» ο Σουμάχερ- Σε τρία χρόνια η πλήρης ανάρρωσή του

Michael Schumacher sd
Διαβάστε επίσης

Δημόσιες δηλώσεις για πρώτη φορά έκανε, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Jean-Francois Payen, επικεφαλής αναισθησιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία και μέλος της ιατρικής ομάδας που φρόντισε τον άσσο της Formula 1, μετά το ατύχημά του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Payen υποστήριξε στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» και στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL radio, ότι ο Σουμάχερ έχει βγει από το κώμα στο οποίο είχε περιέλθει από την ημέρα του ατυχήματος του στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά η υγεία του έχει βελτιωθεί μόνο εν μέρει. Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς του και υποστήριξε ότι χρειάζονται τρία χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Γάλλος γιατρός εξήρε την υπομονή και το θάρρος της συζύγου του πρωταθλητή, Κορίνας, η οποία, όπως δήλωσε ο Payen, περιστοιχίζεται από ειδικούς επιστήμονες, τις συμβουλές των οποίων εφαρμόζει απόλυτα από την αρχή της νοσηλείας του συζύγου της με αποτέλεσμα η πορεία του Σουμάχερ να «πηγαίνει μόνο προς το καλύτερο».

Ο ίδιος ο γιατρός είπε, ότι αν και ο ασθενής μεταφέρθηκε τον περασμένο Ιούνιο, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στο σπίτι του στη Λωζάννη, όπου υποστηρίζεται από ιατρική ομάδα, τον επισκέπτεται συχνά και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον ασθενή η παραμονή δίπλα στην οικογένειά του.
Ο δόκτωρ Payen μίλησε για πρώτη φορά για την «καταιγίδα» των μέσων ενημέρωσης που είχε να αντιμετωπίσει, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του και για την ανάγκη τους να δημιουργήσουν μια «ιατρική φούσκα», για να προστατεύσουν τον ασθενή από τις πιέσεις των δημοσιογράφων. Ο Payen αποκάλυψε ότι οι γιατροί που φρόντιζαν τον Σουμάχερ έμπαιναν από έναν κλειστό χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου για να μη γίνουν αντιληπτοί από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ εγκατέλειπαν τα κινητά τους έξω από το νοσοκομείο.

Εκείνη την περίοδο είχε αναφερθεί ότι ένας δημοσιογράφος ντύθηκε παπάς και εισέβαλε στο δωμάτιο του Σουμάχερ, ενώ αργότερα δημοσιοποιήθηκε η κλοπή ιατρικών εγγράφων από το δωμάτιο του πρωταθλητή.

Παλαιότερα άρθρα: