Κωνσταντινούπολη: νέες αποκαλύψεις για τις επιθέσεις στο αερ. Ατατούρκ

epi8es_atatou
Διαβάστε επίσης

Την ώρα που οι νεκροί έχουν πλέον αυξηθεί σε 42, ανακύπτουν νέες λεπτομέρειες για τη βάρβαρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που δείχνουν ότι οι τρεις δράστες εκμεταλλεύτηκαν το χάος και τον πανικό για να σκορπίσουν τον θάνατο.

Οι δράστες, που είχαν φτάσει με ταξί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το χώρο των αναχωρήσεων -χτυπώντας αρχικά τον έλεγχο- αλλά η Άγκυρα υποβαθμίζει τα ερωτηματικά για τα κενά στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, φαίνεται ότι η επίθεση κατάφερε να περάσει και στο χώρο των αναχωρήσεων.

Ο πρώτος ένοπλος, υποστηρίζουν οι αναφορές, αφού άρχισε να ανοίγει πυρ αδιακρίτως, πυροδότησε στο χώρο του ελέγχου τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Εξαιτίας του χάους και του πανικού που ακολούθησε στο σημείο, ο δεύτερος δράστης (επίσης πυροβολώντας αδιακρίτως) φέρεται να κατάφερε να περάσει στο χώρο των αναχωρήσεων στον πρώτο όροφο και να πυροδοτήσει, στο τέλος, εκεί τα εκρηκτικά με το οποία ήταν ζωσμένος.

Ο τρίτος δράστης φέρεται να πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο του κτιρίου, θέτοντας έτσι στόχο κόσμο που προσπαθούσε να διαφύγει.

Πέραν των μαρτυριών, τα βίντεο από την επίθεση που διαδόθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες είχε καταφέρει να περάσει στα ενδότερα του αεροδρομίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση, όμως η επίθεση φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της τζιχαντιστικής ISIS.

Παλαιότερα άρθρα: