Κωνσταντοπούλου: Ελπίζω να μην εισβάλουν τα ΜΑΤ στην επιτροπή χρέους

konstantopoulou
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Καλά κρατεί η διαμάχη Κωνσταντοπούλου και Βούτση, δηλαδή της πρώην και του νυν προέδρων της Βουλής. «Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα των μέτρων», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω twitter.

Αυτό ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του κ. Βούτση για διάλυση της Επιτροπής Χρέους της οποίας εμπνευστής και πρόεδρος ήταν η κα Κωνσταντοπούλου. Η επίθεση της κας Κωνσταντοπούλου είχε αποδέκτη και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ’την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας», έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυβέρνηση έχοντας μία ασθενική αντιπολίτευση από τα αριστερά της, είτε λόγω των προτεραιοτήτων του ΚΚΕ αλλά και του περιορισμένου χώρου που του δίνεται στα ΜΜΕ, έχει η δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν συναντούν ιδιαίτερη αντίσταση και κριτική στο κοινοβούλιο. Μία τέτοια απόφαση ήταν και η κατάργηση της επιτροπής ελέγχου του δημοσίου χρέους. Την ώρα που γράφεται το άρθρο, η πιο πρόσφατη δημοσίευση στο λογαριασμό της κας Κωνσταντοπούλου είναι λινκ με το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο μάλιστα σε διάφορες εκδηλώσεις της Λαικής Ενότητας μοιράζεται και δωρεάν έντυπο.

Παλαιότερα άρθρα: