Κύριε Πολάκη, μήπως πλήττετε;

polakis_ugeia
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Η πολιτική σκηνή αυτής της χώρας αρχίζει να θυμίζει βραζιλιάνικη σαπουνόπερα με την πολυμορφία της! Σαφώς και τα τραγελαφικά δείγματα υπάρχουν διεθνώς, αλλά πώς να μας αφήσουν αδιάφορους όταν λαμβάνουν χώρα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι; Με την «πρώτη φορά αριστερά» έχουμε ήδη δει ένα «αριστερό» υπουργό οικονομικών με Burberry κασκόλ, έναν υπουργό εργασίας που κόβει συντάξεις και δηλώνοντας «κομμουνιστής» (!) κι έναν αναπληρωτή υπουργό υγείας που είναι «καπετάνιος» από τους λίγους!

Ας παραμείνουμε στον τελευταίο, τον Παύλο Πολάκη, καθώς τις τελευταίες μέρες φαίνεται να προσπαθεί να προκαλέσει τους πάντες να συζητούν το όνομα του. Ας του κάνουμε τη χάρη κι εμείς, καθότι ανήκουμε στην πολυαγαπημένη του ομάδα των δημοσιογράφων. Ακόμη κι εγώ η ίδια, ούσα Κρητικιά, μαζί με τους κατοίκους του νησιού, και τους ψηφοφόρους του κ.Πολάκη, ακόμα και τον ίδιο ίσως, έχουμε βιώσει ουκ ολίγες φορές από πρώτο χέρι την ανεπάρκεια του τομέα υγείας στην Κρήτη από όπου εξελέγη!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αδυνατώ να καταλάβω πώς, όταν ένας πολιτικός αυτοαποκαλείται αριστερός, λαϊκός, παιδί του λαού τελοσπάντων, αυτή η κατάσταση συνάδει με το να θεωρείται αποδεκτό το να εκφράζεται και να συμπεριφέρεται ωσάν να βρίσκεται στο χωράφι με τις ελιές! Που, κακά τα ψέμματα, αλλά κατά τέτοιο τρόπο ούτε στο χωράφι δεν εκφράζεται ένας αξιότιμος άνθρωπος! Εντάξει κύριε Πολάκη, κάποιος δημοσιογράφος απευθύνθηκε σε σας με τρόπο αγενή και ανάρμοστο. Το δεχόμαστε. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τη διαφορά θέσης ενός δημοσιογράφου που εκπροσωπεί ένα μέσον ή και τον ίδιο του τον εαυτό, με τη δική σας που εκπροσωπείτε τους πολίτες που σας ψήφισαν! Έχουμε εμπεδώσει άπαντες τον τρόπο κατά τον οποίο μετεκλογικά έρχεται στους «νικητές» η εκφυλιστική ασθένεια γνωστή ως «πολιτικό Αλτσχάιμερ», αλλά συνεχίζετε χωρίς …φαρμακευτική αγωγή για την καθυστέρηση της εξέλιξης της;

Οι 15.423 πολίτες που σας ψήφισαν το Γενάρη του ’15 ονειρεύονταν λέτε να σας αποθεώνουν όταν δηλώνετε πως έπρεπε να σηκωθείτε πάνω για «να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη» ο δημοσιογράφος που σας μίλησε άσχημα; Κι αν πραγματικά νιώθετε έτσι, ενημερώστε μας, χρειάζεται να ανησυχούμε για τη σωματική μας ακεραιότητα αν αντιμιλήσουμε στον αναπληρωτή κύριο Υπουργό; Και θου Κύριε μη χρειαστεί να μας περιθάλψουν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου με σπασμένο πόδι και καταλήξουμε με ιατροδικαστή!

Είναι πολύ θετική η προτίμησή σας να μιλάτε στον κόσμο απλά και λιτά ώστε να ταυτίζεται μαζί σας κύριε υπουργέ μας! Είναι επίσης θετικό κατ’εμέ, που δε νιώθετε την ανάγκη να φορέσετε γραβάτα για να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας που ουδεμία σχέση έχουν άλλωστε με τις στιλιστικές επιλογές. Όμως είστε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είναι αδιανόητο να ξεχνάτε τη θέση σας! Είναι αδιανόητο όταν μιλάτε δημοσίως να λησμονείτε το ότι μιλάτε εκ μέρους των πολιτών που σας εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους!

Όταν το σύστημα υγείας καταρρέει, όταν δημόσια νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων για καρκινοπαθείς που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους, όταν η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι άκρως τραγική λόγω έλλειψης κρεβατιών και προσωπικού, όταν υπάρχουν ανεξιχνίαστα αίτια θανάτου σε νοσοκομεία, ειδικά της Κρήτης, του νησιού που σας εξέλεξε, θεωρείτε πως η ευθύνη σας έγκειται στο να «αραδιάζετε» βαρύγδουπες απειλητικές δηλώσεις σε όποιον νιώθετε ότι σας προσβάλλει;

Με όλο το σεβασμό, χάνετε το δάσος κύριε Πολάκη και η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι σας έχει χτυπήσει η πλήξη οπότε κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον σας η προβολή μέσω μια λεκτικής σύγκρουσης παρά η επιτακτική διόρθωση των προβλημάτων στο Υπουργείο σας, τα οποία εξακολουθούν να στοιχίζουν ζωές καθημερινά.

Παλαιότερα άρθρα:

3 απαντήσεις στο “Κύριε Πολάκη, μήπως πλήττετε;”

  1. Όσο γραφικός και αν είναι ο υπουργός Πολάκης, βγαλμένος από μια άλλη εποχή (ΠΑΣΟΚ των 80s) η κριτική που δέχεται και από εσάς, αλλά και από το σύνολο των ΜΜΕ είναι το λιγότερο άδικη, αν δεν είναι εσκεμμένη. Καταρχάς η κριτική που δέχεται δεν έχει να κάνει με τα πεπραγμένα του, αλλά με τα λεγόμενά του και γενικά την εικόνα του. Ουδείς δεν έχει καταδικάσει τον δημοσιογράφο που τον αποκάλεσε δημοσίως «σκύλο». Ουδείς, ούτε και εσείς βέβαια. Σαν να ήταν μια φυσιολογική δράση, σαν να μην ήταν προσβολή προσωπική, αλλά και των θεσμών και της κοινωνίας. Έτσι πολύ απλά και ωραία παίρνετε την φράση του φυσιολογικά εξαγριωμένου υπουργού (αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσατε εσείς αν σας αποκαλούσε κάποιος δημόσια «σκύλο»), την γενικεύετε, δηλαδή ότι τάχα μου απειλεί ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους, βάζετε και την σάλτσα του κατεστραμμένου τοπίου στα νοσοκομεία, λες και αυτό δεν έχει να κάνει με την απίστευτη περιστολή δαπανών τα τελευταία 6-7 χρόνια λόγω χρεοκοπίας της χώρας, αλλά έχει να κάνει με τις μέρες που είναι υπουργός ο Πολάκης και έτοιμη η ιστοριούλα. Άμα αυτό είναι δημοσιογραφία, εγώ είμαι ο πάπας ο Φραγκίσκός…

  2. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θέλουν απλώς να κατακρίνουν τα ΜΜΕ ασχέτως λόγου σοβαρού, και κάποιοι κάποιους πολιτικούς πάλι χωρίς λόγο. Στην προκειμένη η στάση μου είναι κάπου τη μέση. Απαράδεκτος ο δημοσιογράφος για τις κουβέντες που είπε, και απαράδεκτος ο Πολάκης που ασχολήθηκε τόσο με κάτι τέτοιο. Νομίζω κι ο αρθρογράφος εκεί καταλήγει ότι αν ο Πολάκης ασχοληθεί όπως πρέπει με τη δουλειά του δε θα υπάρχει κάτι να του προσάψουν. Αλλά δεν το κάνει.

Σχολιάστε