Κυρίτσης αντί Κατριβάνου: Η ρητορική του «ταξικού μίσους» και της διχόνοιας

taxikoy_misous
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ευτυχία Αλικάκου

Είναι γεγονός! Η Ελλάς εξήλθε προσωρινά βέβαια από την «εντατική». Οι οικονομικές ανάγκες της χώρας καλύφθηκαν έως τον Οκτώβριο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι η απόφαση του Eurogroup προβλέπει «συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας». Για άλλη μια φορά η ελληνική οικονομία κρατιέται στη ζωή με τεχνητή αναπνοή και όπως και οι προκάτοχοι του ο Αλέξης Τσίπρας προσδίδει χαρακτήρα ημι-θριάμβου όπως άλλωστε προστάζει η ρητορική της εξουσίας. Αυτό που διαφοροποιεί την εν λόγω συμφωνία είναι ο χαρακτήρας ταξικού μίσους που της προσδίδουν με κάθε ευκαιρία τα στελέχη της κυβέρνησης με την ανοχή των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, ο κύριος Κυρίτσης που αντικατέστησε τη παραιτηθείσα κυρία Κατριβάνου δήλωσε με απίστευτο και ωμό κυνισμό ότι το κόμμα του εξελέγη εκ νέου κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, «για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει». Πρόκειται με άλλα λόγια για έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων που δεν στηρίζεται όμως σε καμία περίπτωση στη διάθεση δίκαιου διαμοιρασμού των φορολογικών βαρών ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα.

Σκοπός του κυβερνητικού τσίρκου είναι, -τι άλλο!- η καλλιέργεια εντυπώσεων μέσα από το σιγουράκι της λαϊκιστικής φαμφάρας και των αθεράπευτα βερμπαλιστικών δηλώσεων υψηλόβαθμων στελεχών. Πλήρως μεθοδευμένα στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων προωθούν καθημερινά το παραμύθι περί άσκησης ταξικής πολιτικής υπέρ των αδυνάτων, το οποίο όπως είναι αναμενόμενο βρίσκει ευήκοα ώτα στους κόλπους της κοινωνίας η οποία χρόνια τώρα ζητά να πληρώσουν οι έχοντες. Την ίδια ώρα βέβαια άλλα στελέχη δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι ψήφισαν («κόφτης», «Υπερτάμείο» κλπ) με αποτέλεσμα να προκαλούν πονοκέφαλο στο Πρωθυπουργό που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο κύριος Αραχωβίτης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μίλησε για αυξήσεις συντάξεων ενώ τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό προβλέπουν κατάργηση του ΕΚΑΣ!

Είτε πληρώσουν είτε όχι οι… έχοντες καρφί δεν τους καίγεται. Είναι πλέον πασίδηλο ότι θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν το μύθο της ελπίδας και του αγώνα κατά των ξένων συμφερόντων μέχρις εσχάτων (βλέπε δήλωση Βαγενά) κι ας ξέρουν ότι σύντομα θα πέσουν σύντομα. Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν το ελάχιστο back-up ευκολόπιστων που θα τους επαναφέρουν στην εξουσία στο μέλλον, εξού και τα μαζικά ξηλώματα «αντιφρονούντων» με συνακόλουθη τοποθέτηση των «ημέτερων» τους σε καίριες θέσεις του δημοσίου τομέα (βλέπε ελεγκτές ΣΔΟΕ). Και όλα αυτά ενόσω η κοινωνία κοιμάται ύπνο αιώνιο…

Παλαιότερα άρθρα: