Κυρίτσης: Ασφαλής δίοδος στον Έβρο για να μην πνίγονται άνθρωποι

VIDEO από τη διάσωση των Τούρκων ναυαγών στη Μύκονο Οι ναυτικοί δεν ήξεραν κολύμπι
Διαβάστε επίσης

«Nα κόψουν το σβέρκο τους να βρουν ασφαλή δίοδο»

Να επιτραπεί δίοδος μεταναστών και προσφύγων από τον Έβρο ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σε εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην τραγωδία στο Αιγαίο με τους θανάτους προσφύγων, τονίζοντας ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι, δεδομένου ότι έρχεται ο χειμώνας, οι πνιγμοί να γίνουν μια καθημερινότητα.

«Έχει έρθει η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να βάλει μετ” επιτάσεως το ζήτημα ασφαλούς διόδου στον Έβρο και πρέπει να πιεστεί η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Γ. Κυρίτσης. Υπενθύμισε μάλιστα ότι και ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην άτυπη Σύνοδο για το προσφυγικό για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε η Τουρκία. Έκανε λόγο για προσπάθεια να γίνει deal μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

«Καμία ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα να πνίγονται άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να βρεθεί λύση. Αυτή η λύση πρέπει να είναι μέσα από την ξηρά και όχι από τη θάλλασα» τόνισε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην Ευρώπη «να κόψουν το σβέρκο τους να βρουν ασφαλή δίοδο».

πηγή: newsbeast.gr

Παλαιότερα άρθρα: