Λαγκάρντ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία πιθανότητα

lagard
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Την ίδια μέρα που δημοσιεύονται ειδήσεις για τη σχετική έκθεση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που μιλά για κίνδυνο για την ευρωζώνη και μόνο από την καθυστέρηση της συμφωνίας Ελλάδας-Δανειστών, η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε δήλωση στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, που δημοσιεύεται σήμερα, ότι «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία πιθανότητα».

«Μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι ένας υγιής περίπατος, αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος του ευρώ», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη FAZ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή η δήλωση έρχεται μόλις δύο μέρες μετά από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, που είχε δηλώσει ότι το ΔΝΤ δε θα συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα που δεν θεωρεί κατάλληλο.

Η Λαγκάρντ που βρίσκεται στη Δρέσδη για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7, φαίνεται ότι συμμετέχει στο πολιτικό παιχνίδι που στήνουν πλέον στελέχη του ΔΝΤ, δημιουργώντας κλίμα κατά της πορείας των διαπραγματεύσεων, κάτι στο οποίο είχαν κρατήσει μετριοπαθέστερη στάση στο παρελθόν, τουλάχιστον συγκριτικά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Έτσι καταλήγουμε να δημοσιεύουμε καθημερινά ειδήσεις που δείχνουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές εικόνες για την πορεία προς τη συμφωνία. Μία θετική και μία αρνητική. Πρόκειται για αποτέλεσμα καθαρά, αυτής της πολιτικής σπέκουλας που λαμβάνει χώρα στο περιθώριο των διαδικασιών με στόχο την πολιτική πίεση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του ΔΝΤ προς τους ευρωπαίους εταίρους, αφού στη συμφωνία κρίνεται και το ποιος θα κάνει πίσω στις δικές του κόκκινες γραμμές.

Παλαιότερα άρθρα: