Λεβέντης: Αν ο Τσίπρας διώξει Καμμένο και ΑΝΕΛ, θα τον στηρίξω

vasilisleventis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Βασίλης Λεβέντης, έκανε έμμεση νύξη στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει διαζύγιο από τους ΑΝΕΛ, ενώ σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι θα ήταν πρόθυμος η Ένωση Κέντρου να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, σημείωσε ότι προϋπόθεση προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα είναι να βγει από την συγκυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. «Αν διώξει τον Καμμένο, τότε θα στηρίξω την κυβέρνηση». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα σπάσουν σύντομα την κυβερνητική τους συνεργασία. «Βλέπω μια παρά φύσιν σύζευξη. Παντρεύτηκαν για τη νομή των λαφύρων δηλ. τα υπουργεία και δεν έκαναν καμία προγραμματική συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά.»

«Θέλω να δω τι μνημόνιο πάνε να εφαρμόσουν» τόνισε καλώντας τον πρωθυπουργό να ξανασυζητήσει με τους δανειστές τη συμφωνία ενώ για την εμπειρία του από την επαφή στην Βουλή, ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «μου έκανε αρνητική εντύπωση το χάσιμο χρόνου που γίνεται στη Βουλή. Λες και ήμασταν χασομέρηδες. Καθόμασταν και περιμέναμε απλά να περάσει η ώρα και να ψηφίσουμε. Επίσης αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών. Θαρρείς και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να βγάλουν περισσότερα χρήματα».

Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι τα ΜΜΕ περιμένουν το Λεβέντη στη γωνία για να τον χτυπήσουν ή πιο σωστά για να τον βοηθήσουν να χτυπήσει τον εαυτό του. Ο κ. Λεβέντης έχει πολλά χρόνια που δεν συμμετείχε στην κεντρική πολιτική σκηνή και το επόμενο πολιτικό ή επικοινωνιακό του λάθος είναι κοντά. Το άρθρο αυτό γράφεται πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε να η Ένωση Κέντρου θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ, αν και κάτι τέτοιο είναι άλλον απίθανο. Αυτό όμως γνωρίζουμε είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται πολύ λίγο για αυτό, αφού η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ είναι καλά σφυριλατημένη σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της προηγούμενης κυβερνητικής περιόδου και δεν θα είναι εύκολο να αποκτήσει ρογμές. Αν στην πορεία υπάρξουν ρογμές, αυτές θα είναι εσωκομματικές και όχι στους ΑΝΕΛ.

Παλαιότερα άρθρα: