Σε Λέσβο και Λαμπεντούζα το βραβείο «Ούλοφ Πάλμε»

prosfyges
Διαβάστε επίσης

Στους δημάρχους Λέσβου και Λαμπεντούζας- Λινόζα, Σπύρο Γαληνό και Τζιούσι Νικολίνι, απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Ούλοφ Πάλμε» για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η επιτροπή των βραβείων ανακοίνωσε πως Λέσβος και Λαμπεντούζα έγιναν σύμβολο των προσπαθειών διάσωσης ανθρώπινων ζωών αλλά και ασφαλές λιμάνι για τους πρόσφυγες.

Το ίδρυμα Ούλοφ Πάλμε είναι ένα διεθνές κέντρο που εργάζεται υπέρ των αρχών της δημοκρατίας, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – αρχές τις οποίες στήριξε με πάθος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Ούλοφ Πάλμε. Ιδρύθηκε το 1992 από το Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, την Σουηδική Συνομοσπονδία Εμπορίου και την Σουηδική Ένωση Συνεργασίας. Τα μέλη του συμβουλίου αποτελούνται από εκπροσώπους των τριών ιδρυμάτων.

«Το βραβείο ανήκει στους χιλιάδες πολίτες της Λέσβου που δε δύσκολες ώρες υπήρξαν πραγματικοί αλληλέγγυοι σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. Πολίτες στους οποίους δεν αξίζει, ούτε η εγκατάλειψη αλλά ούτε και η μετατροπή της Λέσβου σε ένα ιδιότυπο Ellis Island», είπε ο κ. Γαληνός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε δηλώσεις του για το βραβείο.

Παλαιότερα άρθρα: