Λονδίνο: Κλειστό το αεροδρόμιο City λόγω βόμβας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

city
Διαβάστε επίσης

Την ακύρωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο City του Λονδίνου για τη Δευτέρα έχει προκαλέσει ο εντοπισμός βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Τάμεση, που δεν έχει εκραγεί.

Η βόμβα βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα την άμεση απόφαση να κλείσει το αεροδρόμιο, αλλά και να εκκενωθούν κατοικίες της περιοχής. Οι ένοικοι πέρασαν τη νύχτα σε προσωρινά καταλύματα.

Κλειστά είναι και τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής, όπως και τμήμα του Ελαφρού Σιδηροδρόμου των Docklands που εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες των ακυρωθέντων πτήσεων καλούνται να μην επιχειρούν να προσέλθουν στο City, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πετάξουν θα ταλαιπωρηθούν και λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Ρόμπερτ Σινκλέρ δήλωσε ότι κατανοεί την ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό και τους περίοικους, αλλά πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν κριθεί απαραίτητα από την αστυνομία και από το Βασιλικό Ναυτικό που έχει αναλάβει την εξουδετέρωση της βόμβας.

Το αεροδρόμιο City συνδέει τη βρετανική πρωτεύουσα με τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, χωρίς όμως να ήταν προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από και προς αυτά τα ελληνικά νησιά.

Παλαιότερα άρθρα: