Η Λυδία Κονιόρδου «κάνει πίσω» για το Ελληνικό

oldphotosellhniko1412775582
Διαβάστε επίσης

Έχει ανακληθεί η απόφαση για αναπομπή στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της υπόθεσης χαρακτηρισμού τριών μνημείων του Ελληνικού ως διατηρητέων, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», διαψεύδοντας σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ανάκληση έγινε «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος».

Πρόκειται για το κέλυφος του αρχικού κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του παλαιού πύργου ελέγχου του Αεροσταθμού και του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αθηνών.

Ειδικότερα, με επιστολή της που φέρει ημερομηνία 13 Απριλίου, η κα. Κονιόρδου ζητά να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις των τριών κτηρίων, αποδεχόμενη εν μέρει τις ενστάσεις της «Επιτροπής Αγώνα» για το Ελληνικό ενώ στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου είχε κριθεί διατηρητέο μόνο ένα κτήριο.

Η κίνηση της υπουργού εγείρει και θέμα εγκυρότητας, καθώς για να ζητήσει αναπομπή πρέπει να έχει διαπιστωθεί πλάνη του Συμβουλίου ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Παλαιότερα άρθρα: