Λύση του μυστηρίου για τους 43 αγνοούμενους μεξικανούς μαθητές

954693_9224131777o71s2206876041617_n
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Λύθηκε το μυστήριο τελικά με τους 43 αγνοούμενους μεξικανούς φοιτητές, οι οποίοι εκτελέσθηκαν κατά παραγγελία ενός καρτέλ ναρκωτικών στο οποίο πίστευαν ότι πρόκειται για μέλη αντίπαλης σπείρας.

Η ιστορία των 43 αυτών νέων ανθρώπων έφερε στο διεθνές προσκήνιο την απίστευτου βάθους διαφθορά της αστυνομίας στο Μεξικό, αφού ως γνωστόν, τη νύχτα που εξαφανίστηκαν, είχαν συγκρουστεί με αστυνομικούς οι οποίοι αργότερα τους παρέδωσαν μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών με το όνομα Γκερέρος Ουνίδος.

Ο υπουργός δικαιοσύνης, Χεσούς Μουρίγιο δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι φοιτητές έχασαν τη ζωή τους, την ελευθερία τους και στη συνέχεια τους αποτέφρωσαν και τους έριξαν στον Ρίο Σαν Χουάν». Πρόκειται για έναν ποταμό κοντά στην πόλη Ιγκουάλα.

Η καταστροφή των σορών που επεχείρησαν οι δράστες ήταν τέτοια ώστε, σήμερα είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν. Προς το παρόν έχει καταστεί δυνατόν να γίνει ταυτοποίηση των λειψάνων μόνο ενός από τους φοιτητές.

Προς το παρόν έχει γίνει και μία σύλληψη μέλους της συμμορίας. Ο νεαρός με το όνομα Φελίπε Ροντρίγκες παραδέχτηκε ότι δέχτηκε εντολή από τα αφεντικά του να εκτελέσει 43 νέους που σπούδαζαν σε μια ακαδημία στην περιοχή.

Ωστόσο η κοινωνική θύελλα που δημιούργησαν αυτά τα γεγονότα δεν έχει κοπάσει, με τους γονείς των θυμάτων να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση γρήγορα. Είναι βέβαιο πλέον πως στην κοινή γνώμη των πολιτών του Μεξικό, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με τις σχέσεις πολιτείας και κέντρων του κόσμου του εγκλήματος να έχουν έρθει στο προσκήνιο για να μείνουν.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από imerisia.gr

Παλαιότερα άρθρα: