Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω τον Ρουπακιά

magda_fussa
Διαβάστε επίσης

Επεισοδιακή η σημερινή διαδιασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα επιτέθηκε φραστικά στον Γιώργο Ρουπακιά που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της.

«Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω, το απόβρασμα της κοινωνίας!» αναφώνησε μέσα στο δικαστήριο η μητέρα Φύσσα, τη στιγμή που η δίκη είχε διακοπεί και πλησίασε τον κατηγορούμενο πετώντας του ενα μπουκάλι νερό.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν αντέδρασε, σε αντίθεση με έναν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, που φώναξε σε παριστάμενους αστυνομικούς «Eπιτέλους, θα την μαζέψετε;»

Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέτζη, ο οποίος συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά.

«Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή» είπαν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογραμμίζοντας: «Η επίθεση εγινε στο πλαισιο της οργανωμένης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Η επίθεση απο το στέλεχος της αλλά και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ενέργειας απο τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης «.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, απάντησε ότι θα προσκομίσουν στο δικαστήριο την επίμαχη συνέντευξη, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν παραποιηθεί τα λεγόμενα του.

Η επίθεση σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου

Οι συνήγοροι, μάλιστα, μίλησαν για θρασύτητα με την οποία δρούσε και δρα μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση αναφερόμενοι και στην χθεσινή επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου , η οποία αποδίδεται , σύμφωνα με πληροφορίες, σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως υπογράμμισαν, από την συμπεριφορά του Γ. Ρουπακιά μετά την σύλληψη του, όταν απευθυνόμενος στον αστυνομικό του είπε » δικός σας είμαι, της Χρυσής Αυγής», προκύπτει η σχέση της Χ.Α. με την αστυνομία καθώς και η αίσθηση του ακαταδίωκτου που είχε ο κατηγορύμενος.

«Η ελληνική αστυνομία δεν προσπάθησε να αποτρέψει την δολοφονική επίθεση» παρατήρησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογράμμισαν ότι από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει ξεκάθαρα η » κυνική ομολογία » του Γιώργου Ρουπακιά ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα αλλά και η αναγνώριση του φονικού όπλου.

Επιπλέον, θέλοντας να καταδείξουν «την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων», επικαλέστηκαν το γεγονός ότι ο μάρτυρας κατέθεσε οτι απειλήθηκε και ζήτησε προστασία.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχολίασαν ότι η κατάθεση του αστυνομικού δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και αναφερόμενοι στην αρχική κατάθεση του στην ανάκριση είπαν ότι εντόπισαν αντιφάσεις.

πηγή: Καθημερινή

Παλαιότερα άρθρα: