Μαξίμου: Ο Μεϊμαράκης προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο

meimarakis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Κυβερνητικοί κύκλοι καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να καταναλώσει όσο περισσότερο χρόνο δύναται μέσα από τα θεσμικά του δικαιώματα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φορέας της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ροκανίζει το χρόνο για τον οποίο ο ίδιος διατείνεται ότι είναι πολύτιμος για τη χώρα τη συγκεκριμένη στιγμή, αναφορικά σε δηλώσεις του τις δύο προηγούμενες ημέρες. «Μόλις χθες, ο κ. Μεϊμεράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές», ενώ «σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή», αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», «ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «δραχμιστές» και τη Χρυσή Αυγή», σημειώνουν επείσης οι κυβερνητικοί κύκλοι, θέτωντας ουσιαστικά το ερώτημα στον κ. Μειμαράκη, τι περιμένει ως έκβαση από αυτή του την προσπάθεια. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τοποθετεί τον εαυτό του σε κανένα από τα σενάρια συγκυβέρνησης που φτιάχνει ο κ. Μειμαράκης και δεδομένου ότι δεν μπορεί με κανένα άλλο κόμμα να δημιουργηθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, τότε το μόνο που μένει είναι ότι ο κ. Μειμαράκης κερδίζει απλώς χρόνο, άγνωστο βέβαια για ποιο λόγο.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγουν στο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ,  «Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας» και καταλήγουν ότι «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Παλαιότερα άρθρα: