Μας τα γυρίζει τώρα η Λαγκάρντ

ekproswpos imf
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Προ ημερών, γράψαμε για την ‘αποκάλυψη’ της Κριστίν Λαγκάρντ για τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή της από έλληνες πλουσίους. «Tα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…» Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Tα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…»

Η συνέντευξη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, στους financial times είχε ανάψει φωτιές με την ίδια μάλιστα να αποκαλύπτει ότι μετά από τις απειλές, αύξησαν τα μέτρα της προσωπικής της ασφάλειας. Δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρά πήραν αυτές τις δηλώσεις στην κυβέρνηση, αλλά σίγουρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου κινήθηκε πολύ έξυπνα. Ζήτησε άμεσα περαιτέρω εξηγήσεις για να κινήσουν τα νόμιμα μέσα.

Εκεί ήταν που το ΔΝΤ με απάντησή του 24 ώρες μετά το ελληνικό αίτημα, μας είπαν ότι οι ‘απειλές’ αφορούσαν σχόλια των ελλήνων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν τότε που η Λαγκάρντ, έκανε την ατυχέστατη δήλωση όπου σύγκρινε τους νεόπτωχους των Αθηνών με τα παιδιά στο Νίγηρα, λέγοντάς μας ότι οι πρώτοι δεν την συγκινούν όσο οι δεύτεροι. Το Μάιο του 2012 μετά την Κριστίν Λαγκάρντ να μας κουνάει το δάκτυλο λέγοντας «ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» και «Σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά ενός σχολείου σε ένα μικρό χωριό του Νίγηρα (…) Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο στην Αθήνα», ο λογαριασμός της στο facebook βομβαρδίστηκε από εξοργισμένους Έλληνες.

Το επικοινωνιακό σφάλμα της διευθύντριας του ΔΝΤ είναι μέγα. Μιλώντας σε ένα διεθνές μέσο, έκανε μια δήλωση που όσο δημιουργικά και αν ερμηνεύθηκε από τους εκπροσώπους του ταμείου αργότερα, αγγίζει τα όρια το καθαρού ψεύδους. Ακόμη και αν έλληνες απείλησαν τη ζωή της μέσω κοινωνικών δικτύων, πώς εκείνη γνώριζε ότι πρόκειται για πλούσιους φοροφυγάδες. Είναι κάπου εδώ που η περαιτέρω συζήτηση για το θέμα αρχίζει να γίνεται γελοία…

Παλαιότερα άρθρα: