Μαθήματα παραβίασης του Συντάγματος: Τηλεοπτικές άδειες

adeies-kanaliwn
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ευτυχία Αλικάκου

Εν μέσω της γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής και της εντατικοποίησης των κινητοποιήσεων των αγροτών χθες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης ανακοίνωσε τη τροπολογία αναφορικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, θα είναι τέσσερις. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού επιμένουν στο επιχείρημα ότι οι αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να μεταβιβαστούν στο ΕΣΡ, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει και η μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, χαρακτηρίζοντας το κατεξοχήν τεχνικό ζήτημα, για το οποίο δεν μπορεί να αποφανθεί η Βουλή.

Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή ευφυΐα στα νομικά ώστε ο μέσος άνθρωπος να αντιληφθεί την κατάφορη καταστρατήγηση του Συντάγματος η οποία συντελείται μέσω του εν λόγω νομοσχεδίου. Δίχως ίχνος ντροπής ή επιφύλαξης ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Επικρατείας περιορίζουν την ελευθερία της ενημέρωσης και παρακωλύουν την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς απαγορεύοντας στο εξής τη σύσταση οποιουδήποτε τηλεοπτικού σταθμού. Διαφαίνεται δε μία όχι και τόσο καλοπροαίρετη στόχευση εκ μέρους της κυβέρνησης που μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις «ελεγχόμενη ενημέρωση». Και ικανοί είναι να προσβλέπουν σε κάτι τέτοιο καθώς από ότι φαίνεται δεν τους φτάνει η ΕΡΤ και τα τσιράκια της.

Τι κι αν η ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει και την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης και μετάδοσης πληροφοριών, είναι ατομικό δικαίωμα κατοχυρωμένο από όλες τις διεθνείς συνθήκες, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και φυσικά από το ελληνικό Σύνταγμα, τι κι αν η τύποις και για τα μάτια του κόσμου ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση καταχράστηκε τη θέση της και προέβαλε σε δορυφορική μετάδοση βίντεο, το οποίο περιείχε απομονωμένες σκηνές δημοσιογραφικών πάνελ, τι κι αν πείραξε τα νούμερα των δημοσκοπήσεων προς όφελος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της καθημερινούς προπαγάνδας αλά Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον παιδιά θα γλιτώσουμε από την ανομία της ιδιωτικής τηλεόρασης! Τηρούμε όλοι σιγήν ιχθύος για το αλισβερίσι της ελεγχόμενης ενημέρωσης που γίνεται στην Αγία Παρασκευή και τα βάζουμε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, το κλασικό θήραμα, τον αιώνιο αποδιοπομπαίο τράγο!

Λίγοι είναι αυτοί που έχουν αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της συνταγματικής εκτροπής που αγγίζει τα όρια του συνταγματικού πραξικοπήματος το οποίο μάλιστα συντελείται στην εστία του δημοκρατικού πολιτεύματος μέσω της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας. Τα μπλόκα και οι λοιπές γελοιότητες των αγροτών βολεύουν τη κυβέρνηση καθώς αποπροσανατολίζουν τη κοινωνία από τέτοιου είδους μεθοδευμένες κινήσεις χειραγώγησης και αλλοίωσης του πολιτεύματος. Η νέα ρύθμιση για τα κανάλια έρχεται σε μία περίοδο στην οποία ο κίνδυνος του grexit είναι πάλι ορατός, τα σενάρια είναι πολλά και τα κατηγορώ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης επιστρέφουν ιδιαιτέρως δριμύτερα. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!

Παλαιότερα άρθρα: