Μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Στο 0,4% η διαφορά

dhmoskophseis thesmos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η τελευταία δημοσκόπηση της Alco για το Newsit δείχνουν ότι οι εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη θα είναι πραγματικό θρίλερ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτος με την ελάχιστη όμως διαφορά του 0,4% με τη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%.
Η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων είναι τόσο μικρή που δεν αφήνει κανένα περιθώριο προβλέψεων για το ποιος θα είναι πρώτος, ακόμη και αν οι εκλογές γίνονταν αύριο, αφού το στατιστικό λάθος είναι έως και τριπλάσιο της διαφοράς των δύο κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίεσκεται στο 23% έναντι της ΝΔ που είναι στο 22,6%
Από την άλλη το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ακόμη και με μειωμένα ποσοστά παραμένει τρίτο κόμμα και η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται πιο πίσω με ποσοστό 3,9%, δίνουν την ένδειξη ότι αν γίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή θα καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση. Να σημειωθεί ότι από το σύνταγμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αυκημένες αρμοδιότητες σε σχέση με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Θα πρόκειται για ένα όχι μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πλήγμα στη δημοκρατία μας, ενώ θα είναι πλέον αδύνατο από τα μέσα ενημέρωσης να την αντιμετωπίζουν ως ένα περιθωριοποιημένο κόμμα, ακόμη και αν η ταυτότητά της την κατατάσσει εκεί.

Παλαιότερα άρθρα: