Με 13 μονάδες διαφορά στα polls προηγείται η Χίλαρι Κλίντον έναντι του Τραμπ

hil
Διαβάστε επίσης

Δεκατρείς μονάδες προβάδισμα φαίνεται να έχει η πρώην πρώτη κυρία Χίλαρι Κλίντον, έναντι του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλτ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ανερχόταν μόλις στις 9 μονάδες.Η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται του Τραμπ κατά το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς.

Η δημοσκόπηση έγινε από την 1η έως και την 5η Ιουλίου και συμπεριλαμβάνει απαντήσεις που δόθηκαν το Σαββατοκύριακο, πριν το FBI δηλώσει ότι δεν θα ασκήσει δίωξη εναντίον της Κλίντον για το θέμα της χρήσης ιδιωτικών e-mails και την «ιδιαίτερη αμέλεια», όπως την χαρακτήρισε, στον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τους υποστηρικτές της Κλίντον, οι μισοί δηλώνουν ότι την υποστηρίζουν αφού «δεν θέλω να νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ». Άλλο ένα 39% διότι  »συμφωνώ με τις θέσεις της» και περίπου 13% είπε πως»την συμπαθώ προσωπικά».

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανέδειξαν ότι  το 46% υποστηρίζουν την Κλίντον και 33% τον Τραμπ. Άλλο ένα 22% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε