Με χάπια οι Γάλλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ

newego_LARGE_t_1101_53982361
Διαβάστε επίσης

Στα ηρεμιστικά, τα αγχολυτικά και τα υπνωτικά χάπια έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι Γάλλοι τις τελευταίες μέρες, καθώς, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, τη Μονρούζ και τη Βενσέν, φοβούνται τυχόν νέα τραγωδία.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, από την ημέρα της σφαγής στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», οι Γάλλοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, την ηρεμία τους. Ακόμα και όσοι στάθηκαν τυχεροί και δεν έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της αιματοχυσίας στη Charlie Hebdo, τη Μονρούζ και την Βενσέν, δυσκολεύονται να διαχειριστούν το θυμό και το άγχος τους.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επικαλούμενη στοιχεία ειδικών, τις τελευταίες ημέρες, η κατανάλωση αγχολυτικών και υπνωτικών φαρμάκων αυξήθηκε κατά 18,2% στη Γαλλία που μετρά ακόμα τις πληγές της από τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«Η έρευνα, που έγινε σε 4.800 φαρμακεία της Γαλλίας από το ιατρικό δίκτυο ενημέρωσης «Celtipharm», έδειξε ότι, πολλοί από τους πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση και για το λόγο αυτό, καταφεύγουν στη λήψη ηρεμιστικών χαπιών», επισημαίνει η Ελέν Ρομάνο, ψυχίατρος στην κλινική «Henri Mondor» που ειδικεύεται στην ψυχολογία θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, πυρηνικών καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.

«Τα άτομα αυτά υπέστησαν σοκ και το μαρτύριο συνεχίζεται δυστυχώς γι΄αυτούς καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από τα γαλλικά ΜΜΕ ξυπνώντας άσχημες μνήμες. Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε ότι δεν χρειάζεται τα άτομα αυτά , προς το παρόν, να επισκεφθούν ψυχίατρο», προσθέτει η Γαλλίδα γιατρός. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας», υποστηρίζει, από την πλευρά του, ο γιατρός Πατρίκ Γκερίν, στέλεχος της ιατρικού δικτύου ενημέρωσης «Celtipharm».

Ο ίδιος τόνισε πως, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011, όταν οι πολίτες έτρεχαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δισκία ιωδίου.

Παλαιότερα άρθρα: