Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο, «σκουπίδια» τα ομόλογα

XAA
Διαβάστε επίσης

Έξοδος στις αγορές;

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 υποχωρεί ο γενικός δείκτης χρηματιστηρίου Αθηνών, φτάνοντας στα επίπεδα των 960 μονάδων και καταγράφοντας απώλειες περίπου 4,6%. Και ενώ η κυβέρνηση μιλάει για ανάκτηση της εμπιστοσύνης και επιστροφή στις αγορές η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, που παραμένουν στην κατηγορία «σκουπίδια», ξεπερνάει το 7% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο.

Ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου υποχωρεί εν μέσω του αρνητικού κλίματος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε στο 6,92%, ενώ ενδοσυνεδριακά έσπασε το όριο του 7%. Σύμφωνα με αναλυτές η άνοδος του spread οφείλεται στις επιφυλάξεις που εκφράζονται από τους δανειστές για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βγει από το δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ και της ΕΕ

Σημειώνεται πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας βρίσκεται στο 0,9%, ενώ του γαλλικού στο 1,26%. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως προγραμματίζει έκδοση 7ετούς ομολόγου έως τα τέλη του έτους, ωστόσο λόγω των αποδόσεων δεν αποκλείεται η έξοδος στις αγορές να μετατεθεί.

Παλαιότερα άρθρα: