Μέρκελ: Χρειάζεται «πολλή δουλειά» για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

merkelcon
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Παρά το θετικό κλίμα στις συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ προχθές και με Γιούνκερ εχθές, για το οποίο γράφω σε σημερινό μου άρθρο στο Rizopoulos Post, η καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε εχθές από τη Ρίγα της Λετονίας ότι  πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη» ήταν τα λόγια της Α. Μέρκελ σχετικά με τη συνάντσή της με τους αρχηγούς Γαλλίας και Ελλάδας. Η ίδια επιβεβαίωσε τις ελληνικές κυβερνητικές πηγές που μιλούσαν για «πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα», όμως εξήγησε ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την περαιτέρω υποστήριξη της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει με τους θεσμούς. «Και πρέπει να γίνει πολύ-πολύ εντατική δουλειά», κατέληξε.

Παρά την προειδοποίηση της κ. Μέρκελ, η ίδια διαβεβαίωσε ότι οι ηγέτες των δύο χωρών προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Ελλάδα όποτε χρειαστεί. «Η Γαλλία και η Γερμανία προσφέρθηκαν απέναντι στην Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, όποτε υπάρξουν ζητήματα προς συζήτηση, όποτε χρειαστεί βοήθεια, να βοηθήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα άρθρα: