Μετά την αντιπολίτευση και η Κομισιόν «ανήσυχη» για την αποπομπή Σαββαΐδου

savvaidou
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την εμμονή της κυβέρνησης να καρατομήσει την ΓΓ Εσόδων κα Σαββαίδου αλλά και την εμμονή της δεύτερης να παραμείνει στη θέση της και η Κομισιόν τώρα ζητά διευκρινήσεις από την Αθήνα για το ζήτημα.

Η Κομισιόν επισήμανε τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της ανεξαρτησίας της συγκεκριμένης αρχής. Η Ανίκα Μπράιτχαρντ παρατήρησε ότι το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της Ελλάδας, κατά συνέπεια η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν σημεία-κλειδιά.

«Η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα» τόνισε.

Δεν επεκτάθηκε η Μπράιτχαρτ, και αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Κομισιόν είναι σε επαφή με την Αθήνα για διευκρινίσεις.

Τέλος, υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις και το θέμα «κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί».

Γιατί τόση επιμονή αναρωτιέται κάποιος; Όντως πρέπει οι αρχές αυτές να είναι ανεξάρτητες προκειμένου να υπάρχει ο αντίστοιχος έλεγχος. Και αν όντως η κυβέρνηση δεν καλύπτεται από το νόμο στο ζήτημα της υποχρεωτικής παραίτησης Σαββαΐδου εξαιτίας της δίωξης εναντίον της θα πρέπει να υπαναχωρήσει άμεσα. Το να έχεις να κάνεις με μία διαπλεκόμενη κυρία δεν σου επιτρέπει ως κυβέρνηση να δράσεις αντιθεσμικά.

Παλαιότερα άρθρα: