Μετά τον Στρατούλη στο RP χτυπά και η Κωνσταντοπούλου: Μοιραίο πρόσωπο της διαπραγμάτευσης ο Δραγασάκης

zoi-konstantopoulou
Διαβάστε επίσης

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Στρατούλης στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κατσαρό για το Rizopoulospost και μπορείτε να δείτε εδώ, έκανε λόγο για κορυφαίους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επέβαλαν το δόγμα «ευρώ με κάθε κόστος». Το μυαλό μας πήγε εύκολα στους κυρίους Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Μάρδα.

Σε νέα συνέντευξή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Βίκη Σαμαρά για το news247 συνεχίσει τις αποκαλύψεις σχετικά με συνομιλίες της με τον πρώην πρωθυπουργό και το Βαρουφάκη για την προετοιμασία εναλλακτικού σχεδίου και χαρακτηρίζει μοιραίο πρόσωπο το Δραγασάκη. Ζητά έρευνα των ευθυνών της κυβέρνησης Σημίτη για τον τρόπο εισόδου της χώρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με το news247.gr, «η κ.Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον κ.Τσίπρα πως ταυτίζοντας τους διαφωνούντες της αριστεράς με το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit, κάνει ό,τι έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ φαρμακερά βέλη επιφυλάσσει και για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, λέγοντας πως “η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που δίνουν μάχες απέναντι στα συμφέροντα και όχι όσοι βλέπουν το ματς παρέα με τους ολιγάρχες”.

«Είναι πρόδηλο ότι έχασαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που αναμετρήθηκαν γιατί εκείνος με τον οποίο ο καθένας σας αναμετρήθηκε ήταν ο εαυτός του. Ήταν η πολιτική διαδρομή και οι υποσχέσεις που έδωσε, ήταν η έλλειψη συνέπειας, η έλλειψη σχεδιασμού, απαντήσεων προγραμματισμού, οργάνωσης και τελικά ήταν το γεγονός ότι έφτασαν σε μια απέλπιδα προσπάθεια και ο Αλέξης ο Τσίπρας δυστυχώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μέσα από επικοινωνιακή προσέγγιση, να ξεφύγουν από την πολιτική ουσία και να ξεφύγουν από τον ελληνικό λαό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Η ενημέρωσή μου για το ποια προετοιμασία υπήρχε ήταν ελλιπής και ήταν στο βαθμό της προαίρεσης κάθε φορά του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν ελάχιστες οι συζητήσεις που έγιναν. Σε αυτές τις συζητήσεις ήμουν μεταξύ εκείνων που πάντα έθεταν την αναγκαιότητα της προετοιμασίας και της συγκρότησης λύσεων και απαντήσεων. Για το αν υπήρχαν εναλλακτικές θα σας πω απερίφραστα ότι υπήρχαν και πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές, διαφορετικά η ανθρωπότητα δεν θα είχε προοδεύσει και η Ελλάδα θα βρισκόταν ακόμα στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξεις δρόμους. Εδώ την εναλλακτική την έδωσε και την έδειξε ο ελληνικός λαός με το ΟΧΙ του στις 5 Ιουλίου. Την έδωσε απλόχερα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και όλους όσοι πιστέψαμε σε αυτή την κυρίαρχα δημοκρατική διαδικασία. Αυτή η εναλλακτική, δεν αξιοποιήθηκε, ποδοπατήθηκε, αντιστράφηκε και ουσιαστικά αλλοιώθηκε η λαϊκή εντολή σε συντομότατο χρόνο και αντιστράφηκε και αλλοιώθηκε, ήδη από τις 9 Ιουλίου. Ήδη από την ημέρα που η κυβέρνηση ζήτησε με κατεπείγουσα διαδικασία να παράσχουμε μια εξουσιοδότηση, για μια συμφωνία που αφενός περιείχε όλα εκείνα, τα οποία είχαν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό, αφετέρου ήταν ηπιότερη από αυτή που τελικά υπεγράφη. Όταν αντέδρασα σε αυτή τη λογική, η εξήγηση που μου έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν ότι αυτή ήταν μια επιλογή θωράκισης της κυβέρνησης, στην διαδικασία της αποτίμησης των ευθυνών διότι εκτιμούσε ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία και ήθελε να μην υπάρχει το επιχείρημα στην άλλη πλευρά ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που συνετέλεσε στο να μην υπάρχει συμφωνία», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στις εναλλακτικές απέναντι στο Μνημόνιο.

Μιλώντας για το αν υπήρξε σχέδιο Β, η Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε: «Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσε στον Γ. Βαρουφάκη εντολή να ερευνήσει και να προετοιμάσει εναλλακτικές. Και το γνωρίζω γιατί αυτό μου ειπώθηκε σε συνάντηση, η οποία έγινε και η οποία είχε διαρκέσει αρκετές ώρες. Ήταν προγραμματισμένη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό, ωστόσο ο πρωθυπουργός είχε καλέσει και τον Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος με ενημέρωσε για αυτή τη διερεύνηση εναλλακτικών. Επομένως σαφώς, υπήρχε αυτό ως πλαίσιο προετοιμασίας. Από την άλλη πλευρά, ήταν κατάδηλο ότι όλη η διαπραγμάτευση, σε όλη της την διάρκεια, δεν στηρίχθηκε σε κατάλληλη προετοιμασία. Η κυβέρνηση δεν συγκρότησε, όπως κατ” επανάληψη είχα ζητήσει, νομικά και επιστημονικά επιτελεία υποστήριξης της διαπραγμάτευσης. Στο λεγόμενο Brussels Group, εστάλησαν πρόσωπα που είχαν διοικητική σχέση με το γραφείο του πρωθυπουργού. Δεν ήταν στο ανάλογο επίπεδο και βέβαια διαρκούσης όλης αυτή της διαδικασίας, παρέμεινε στο απυρόβλητο και αναβαθμίζεται διαρκώς, ένα πρόσωπο, που είχε μοιραίο ρόλο και στην αποτυχία του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και είναι ο κ. Δραγασάκης».
Για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «δυστυχώς ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, από ένα σημείο και έπειτα αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές στη διάλυση του κόμματός του και στην προώθηση του πιο σκληρού μνημονίου και για αυτή του την απόφαση φέρει ακέραιη την ευθύνη».»

Παλαιότερα άρθρα: