Μετωπική Μητσοτάκη για την Παιδεία – Είστε πολιτικός στρατός ατάκτων

mitsotakis
Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο ήρθε στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας είναι διαρκής και πρόσθεσε πω:  «το νομοσχέδιο είναι ένας ακόμη κρίκος σε μια σπασμένη αλυσίδα ιδεοληψίας και προχειρότητας της κυβέρνησης».

«Το ν/σ έρχεται με τη διαδικασία του επείγοντος να ψηφιστεί εντός δύο ημερών γιατί;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Από τον Δεκέμβριο ξέρατε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο. Πέντε μήνες δεν μπορούσατε να φέρετε μια ρύθμιση;»

Επίσης ασκώντας έντονη κριτική στον νέο τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων, που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, παρατήρησε ότι «αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά, ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα.  Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ικανά και καταρτισμένα στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην αξιολόγηση, φέρνετε ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα ως σημαντικό κριτήριο επιλογής των διευθυντών», σημείωσε και πρόσθεσε με έμφαση: «Πίσω στην επετηρίδα λοιπόν και στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις».

Για τις συνεντεύξεις των υποψήφιων διευθυντών ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν θέλουμε συνεντεύξεις που είναι απλά αφορμή η διοίκηση να επιλέξει τελικά αυτούς που προτιμά και όχι αυτούς που πραγματικά αξίζουν».

Παλαιότερα άρθρα: