Μέτρα προστασίας στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά για τον «ιό Έμπολα»

ebola peireus
Διαβάστε επίσης

Μπορεί ως Έλληνες να είμαστε ψύχραιμοι και να θεωρούμε θέματα που δε μας αφορούν αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη, όμως οι Περιφέρειες της χώρας λαμβάνουν έκτακτα μέτρα κατά του Ιού Έμπολα. Έτσι λοιπόν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ανακοίνωσε μέτρα προστασίας για το μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΕ Πειραιά.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την πρόληψη μετάδοσης του «ιού Έμπολα», με επίκεντρο στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, σε κάθε εμπορικό πλοίο, που θα καταφθάνει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, Car Terminal και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) ή θα παραμένει στο αγκυροβόλιο, διαβιβάζεται αμέσως και πριν επιτραπεί η αποεπιβίβαση σε αυτό μια ειδική φόρμα, προκειμένου να συμπληρωθεί από τον πλοίαρχο του πλοίου.

Σε αυτή την φόρμα θα ζητείται αναλυτική καταγραφή των τελευταίων ταξιδιών του πλοίου όχι μόνο με αναφορά στο λιμάνι απόπλου αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ακόμα και για ανεφοδιασμό, με την υποχρέωση αναγραφής λεπτομερώς της διάρκειας του ταξιδιού.

Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται γνωστό εάν το πλοίο έχει προσεγγίσει σε λιμάνι «ύποπτης» χώρας για μετάδοση του ιού και πριν από πόσες ημέρες, δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες.

Σε περίπτωση, που υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ή μπορεί να έχει ασθενήσει από τον «Εμπολα» θα ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το ΕΚΑΒ, ώστε να επιληφθούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο πρόληψης.

Παλαιότερα άρθρα: