Μέχρι και ο Κουτσούμπας δεν θέλει να κλείσουν τα ορυχεία

koutsoumpas
Διαβάστε επίσης

Η περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όπως και ολόκληρη η χώρα, ιδιαίτερα η βόρεια, μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Το ποσοστό αυτό τείνει να μεγαλώσει μετά την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα πολλοί μεταλλωρύχοι να βρίσκονται στον αέρα.

Γι’ αυτούς τους εργαζόμενους αγωνιά ο Δημ. Κουτσούμπας γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο οποίος επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την εταιρεία για τη στάση τους και είπε ότι θέση του κόμματός του είναι να κρατικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής. «Οχι, να μην κλείσουν (τα μεταλλεία), εμείς δεν θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον. Μπορούν να επιβάλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον», είπε συγκεκριμένα στον Vima fm.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε, εξάλλου, τους εργαζομένους να βρίσκονται «κάθε μέρα στους δρόμους», παρομοιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης, κυρίως στο ασφαλιστικό, με μια κηδεία της χώρας στην οποία απλώς συζητείται αν το φέρετρο θα είναι ακριβό ή φθηνό. «Να το βράσω εγώ τέτοιο φέρετρο που αφορά τα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε ότι από το καλοκαίρι και μετά, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί «οριστική μετάλλαξη» και κάνουν «τη βρώμικη δουλειά» που δεν θα μπορούσαν να κάνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν τμήματα της άρχουσας τάξης που προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιανομή της πίτας».

Παλαιότερα άρθρα: