Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος: Περισσότεροι από 40.000 κινέζοι ασπάζονται κάθε μέρα το Χριστιανισμό

KOREAS
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Περισσότεροι από 40.000 κινέζοι ασπάζονται το χριστιανισμό κάθε μέρα, δήλωσε ο μητροπολίτης Κορέας και υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος, σε ομιλία του στο σύλλογο ορθόδοξης ιεραποστολής στην Πάτρα, «ο Πρωτόκλητος».

Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης αναφέρθηκε στις προοπτικές διάδοσης του χριστιανισμού στις χώρες της Άπω Ανατολής.

«Η πρόκληση που έρχεται για τον χριστιανισμό, από την ‘Απω Ανατολή είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε ο Αμβρόσιος διότι «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στην Κίνα για τον Χριστό», εξήγησε. Οι σημερινοί ρυθμοί δείχνουν ότι «στα χρόνια που θα έρθουν, υπολογίζεται πως εκατομμύρια Κινέζοι θα έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό» εκτίμησε αν και όπως διευκρίνισε «οι περισσότεροι θα είναι ετερόδοξοι και ελάχιστοι ορθόδοξοι». Ο λόγος στον οποίο απέδωσε εύλογα αυτή την αναλογία είναι ότι οι ορθόδοξοι ιεραπόστολοι είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με καθολικούς και προτεστάντες.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανάγκη «να ενισχυθεί η παρουσία των ορθοδόξων ιεραποστόλων, τόσο στην Νότιο Κορέα, όσο και στις άλλες χώρες της ‘Απω Ανατολής, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της γης» ενώ δεν δίστασε να διαπιστώσει και το γεγονός ότι «το κέντρο του κόσμου έχει μετατοπιστεί προς Ανατολάς» με βάση την ραγδαία οικονομική και κοινωνική εξέλιξη πολλών από τις χώρες της Άπω Ανατολής και σημείωσε ότι «προς τα εκεί πρέπει και η ορθοδοξία να στρέψει την προσοχή και την ιεραποστολική δράση της».
Καταλήγοντας ανέφερε την ανάγκη να ενισχυθεί το ιεροποστολικό έργο της εν ελλάδι εκκλησίας μέσα από την οργάνωση σε επίπεδο ενοριών και της εκπαίδευσης εθελοντών που επιτελούν ιεραποστολικό έργο.

Παλαιότερα άρθρα: