Μητσοτάκης: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

mitsotakis
Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική, η αξιολόγηση είναι σχεδόν κλινικά νεκρή, η κοινωνία βράζει, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται και τίποτα δεν προχωρά» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η χώρα προσομοιάζει με αποτυχημένο κράτος που δεν μπορεί να εγγυηθεί στοιχειώδη ευημερία. Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν και ο μόνος που δεν έχει την αίσθηση αυτή είναι ο άνθρωπος που την έφερε σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός των capital controls, της κρίσης και των κλειστών συνόρων», σημειώνει και επιτίθεται κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το προσφυγικό, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, βρίσκεται σε σημείο συναγερμού και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και ανέφερε πως με τη δήλωση του πρωθυπουργού περί θαλάσσιων συνόρων, «έστειλε μήνυμα σε όλους, πρόσφυγες, μετανάστες και διακινητές ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι». «Η Ελλάδα έγινε ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους διακινητές», συμπλήρωσε.

Για το κλείσιμο των συνόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το είχε προεξοφλήσει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία ήταν «απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων. Δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο». Αναφερόμενος επίσης στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είπε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι κάθε καθυστέρηση είναι επικίνδυνη και εγκληματική, καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε ζώνη υψηλού κινδύνου. Η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2015.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε «πυρά» προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και για το ζήτημα της διαφθοράς, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «εμείς δίνουμε τη δική μας μάχη στην Ευρώπη, για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική ανοικτών συνόρων. «Η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και οι πολίτες ψάχνουν εναγωνίως από κάπου να πιαστούν», κατέληξε.

Παλαιότερα άρθρα: