Μια 46χρονη συνηθίζει να ζει με το βιονικό της χέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

61c8d76729252c1d899cf373a953da3c_XL
Διαβάστε επίσης

Η Λίζμπεθ Ουζκατεγκούι από την Φλόριδα πριν από 46 χρόνια λόγω ενός συνδρόμου κατά την διάρκεια της κύησης, γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι από τον αγκώνα και κάτω και με μόλις τρία δάχτυλα στο αριστερό χέρι της.

Χάρη στη νέα τεχνολογία η Λίζμπεθ έχει αποκτήσει ένα πλήρως λειτουργικό δεξί χέρι, το οποίο μαθαίνει να… χειρίζεται, αφού για πρώτη φορά στην ζωή της, κάνει κινήσεις της οποίες άλλοι άνθρωποι θεωρούν δεδομένες, όπως να κρατάει ένα αντικείμενο, να οδηγεί αυτοκίνητο και να τρώει με τα δύο χέρια.

Το βιονικό χέρι i-limb quantum κόστισε 90.000 δολάρια και είναι μια δημιουργία ομάδες ειδικών της Κλινικής Hanger της Φλόριδας. Μπορεί να πραγματοποιεί 24 κινήσεις και ανταποκρίνεται σε εντολές που δίνει ο εγκέφαλος της Λίζμπεθ, μέσω ηλεκτρικών παλμών. Η πιο παράδοξη δυνατότητα που έχει αυτό το χέρι είναι η σύνδεση μέσω Bluetooth με το κινητό της Λίζμπεθ. Αυτό της επιτρέπει να κάνει διορθώσεις στην λειτουργία του χεριού της. Είναι σαν ένα μωρό που το μαθαίνεις μια πιάνει διάφορα πράγματα» λέει η Λίζμπεθ.

 

Παλαιότερα άρθρα: