Μία είναι η λύση

european-union
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Η παρούσα κατάσταση των μνημονίων, για εμάς τους δεξιούς, φιλελεύθερους και συντηρητικούς φιλελεύθερους, ανθρώπους της αγοράς, είναι ακατανόητη. Έχουμε βγει έξω από τα ρούχα μας. Τραβάμε τα μαλλιά μας. Μάλιστα το κόμμα που θεωρητικά μας εκφράζει και είμαστε μέλη, υποστήριζε με πάθος αυτά τα μνημόνια. Οι μνημονιακοί, μας αποκάλεσαν, Γερμανοτσολιάδες.
Αυτή η προπαγάνδα προήλθε από κύκλους της Σαμαρικής εξουσίας και κάποιοι ευκολόπιστοι Κομματικοί στρατιώτες, την αφομοίωσαν αφιλτράριστη.
Συγνώμη, αγαπητοί μου σύντροφοι. Η ΝΔ, δεν θα έπρεπε να υποστηρίζει τα μνημόνια. Είναι βαθύτατα κομμουνιστικά, αντί αναπτυξιακά και αντί φιλελεύθερα αυτά τα μέτρα, που υποστήριξε με ευλάβεια η Σαμαρική ΝΔ.
Άλλο οι μεταρρυθμίσεις.
Θα μπορούσαν από την αρχή να κουρέψουν τις καταθέσεις να τελειώνουμε. Να απολύσουν με το ζόρι 100,000 ΔΥ και να κόψουν τις δωρεάν παροχές περίθαλψης, υγείας και να κατοχυρώσουν 2 είδη σύνταξης που να είναι ανεκτά για διαβίωση.
Αυτά έπρεπε να κάνει ένα γνήσιο δεξιό, συντηρητικά φιλελεύθερο, κόμμα. Αντί αυτού, έπεσαν στην λαϊκίστικη προπαγάνδα των μνημονίων, δήθεν μεταρρυθμίσεων.
Τι κατάφεραν; ΤΙΠΟΤΑ! Μία τρύπα στο νερό, ενός τρύπιου κουβά, που κατέστρεψε την αγορά , την στραγγάλισε, κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό δεκαετιών και γενεών , εμπόρων που κρατούσαν 4 γενιές, όλων των ελεύθερων επαγγελματιών (άκουσον, άκουσον, ΦΠΑ στους δικηγόρους).
Δεν ήταν αυτή η ΝΔ. Προλαβαίνει να αλλάξει, αντιμνημονιακά και αναπτυξιακά .
Εντός Ευρώ, εκτός και επί ταυτά δεν έχει νόημα.
Μιλάνε για σταθερότητα. Τι να την κάνω την σταθερότητα με τόσο μεγάλη φορολογία; Πως θα αναπτυχθούμε; Είναι τροχοπέδη.
Είναι απλά λοιπόν τα πράγματα.
Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει στρατηγική κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην αντιπροσώπευση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών , ελευθέρων επαγγελματιών, της αστικής τάξης και της αγοράς εν γένει. Αυτός είναι ο Έλληνας. Επιχειρηματίας και όχι δημόσιος υπάλληλος.

Μία είναι η λύση. Επιγραμματικά :

- ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΥ
- ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
- ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
- ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (ανώτατης και κατώτατης)
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
- ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
- ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Αλλιώς ξεχάστε την ανάπτυξη για μια δεκαετία τουλαχιστον.
Τα μέτρα αυτά που θα ψηφιστούν είναι απαράδεκτα για το σύνολο της αγοράς.

Παλαιότερα άρθρα: