Μία Κυβέρνηση με αλλεργία στην ελευθερία

Σπίρτζης Τσίπρας
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιωάννης Π. Χουντής*

«Big Brother is watching you.» – George Orwell, 1984

Είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες και πίστη στην εξωκοινοβουλευτική κινηματική Αριστερά. Βάση της ιδεολογίας τους είναι ο σταλινικός κομμουνισμός ή/και οι ιδέες της αταξίας και της ανομίας. Αυτός ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας των στελεχών του πάλαι ποτέ Συνασπισμού δεν ήρθε ποτέ σε ευθυγράμμιση με την κοινωνική-εκλογική υποστήριξη, που το κόμμα έλαβε στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες. Μέρα με τη μέρα και με την απειλή της κοινωνικής δυσαρέσκειας οι εκνευρισμένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης αποδεικνύουν τα πραγματικά τους ιδεολογικά «χρώματα».

Μόλις πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Χρ.Σπίρτζης δήλωσε πως μετά την προδήλως αντισυνταγματική τροπολογία για τέσσερις μόνο τηλεοπτικές άδειες, έχει συνέχεια η… «διευθέτηση» του καθεστώτος των ραδιοφώνων. Για να έρθει έπειτα ο ανεκδιήγητος Χρ.Βερναρδάκης να δηλώσει πως η αυτονομία των Μ.Μ.Ε. λίγο πολύ βλάπτει (!) την Δημοκρατία. Είναι φανερός ο διττός στόχος της Κυβέρνησης, που φαίνεται να απεχθάνεται βαθέως όλες τις ελευθερίες του αστικού πολιτεύματος: από την μία θέλει να φιμώσει κάθε αντιπολιτευόμενο μέσο και να περικόψει τις φωνές αντίστασης στις τραγικές της πολιτικές και από την άλλη δίνει την εντύπωση του άνισου αγώνα κατά της «διαπλοκής» και των μεγάλων συμφερόντων.

Δυστυχώς για τους στόχους τους ο κ.Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν. Η μάχη κατά της διαπλοκής χρειάζεται κανόνες, νόμους και θεσμικό πλαίσιο. Όλες οι προσπάθειες των κυβερνώντων απλώς κατατείνουν όχι στην εξυγίανση αλλά στην δημιουργία μίας νέας διαφθοράς, ελεγχόμενης αυτή τη φορά από τους ίδιους.

Πρόκειται για ένα κόμμα-μόρφωμα με βαθιά αλλεργία στην Δημοκρατία και τις ελευθερίες της και με μοναδικό στόχο να περάσει το δικό του μυστικό πρόγραμμα κολλεκτιβοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς στην Ελλάδα πραγματοποιείται μία συντονισμένη προσπάθεια αλλαγής του Πολιτεύματος και των ουσιωδών χαρακτηριστικών του, όπως η ελευθερία του λόγου και του Τύπου και κανείς δεν αντιδρά…ίσως η ελληνική πολιτεία έχει αρκετά αργά αντανακλαστικά πλέον.

*Ο Ιωάννης Π. Χουντής είναι Φοιτητής Κλασικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. | Δ.Σ. και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» (www.keasm.gr)

Παλαιότερα άρθρα: