Μία σημαντική δράση προς τους Σύριους μετανάστες

γιατρος2
Διαβάστε επίσης

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος ανησυχίας ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η σίτιση, η στέγαση, η παροχή υπηρεσιών υγείας στους Σύριους πρόσφυγες που εισέρχονται στα σύνορα της Ελλάδας και προωθούνται στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών. Προσπαθώντας να συμβάλλει σε αυτό το ζήτημα ο Όμιλος Ροταρακτ Αθηνών προχώρησε σε μία δράση που βοηθάει στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους Σύριους πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής του Ελαιώνα.

Αναλυτικότερα, μετά από επαφή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών με το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΛΠΝΟ, όπου πληροφορήθηκαν την έλλειψη σε οδοντιατρική κάλυψη στους πρόσφυγες, αποφασίστηκε να γίνει μία αγορά ενός κοντέινερ, μία οδοντιατρική καρέκλα, ο υδραυλικός μηχανισμός της καρέκλας και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την κατασκευή μίας πλήρως εξοπλισμένης οδοντιατρικής κλινικής.

Ακόμα έγινε συμβόλαιο με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να μπορεί να καλυφθεί η παροχή των υπηρεσιών αυτών μέσω οδοντιάτρων για το συγκεκριμένο έργο. Αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε παροχή 2.5 τόνων νερού στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Αθήνας και της Μυτιλήνης, αλλά και φαρμάκων μαζί με ιατρικό εξοπλισμό.

Τέλος, η δράση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να χορηγηθούν πάνω από 3.500 οδοντιατρικές πράξεις από τους 40000 μετανάστες που βρίσκονται εκεί από την έναρξη της συγκεκριμένης δράσης. Γενικότερα, η δράση αυτή κόστισε περίπου 41.700 Ευρώ, ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε μετά από υποστήριξη διαφόρων φορέων και ομίλων Ροταρακτ.

Εν κατακλείδι, η δράση πρόκειται να συνεχιστεί παρέχοντας ακόμα περισσότερες οδοντιατρικές πράξεις, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να μπορέσει να γίνει μία πλήρης υποστήριξη τόσο των Κέντρων Υποδοχής όσο και του ΚΕΛΠΝΟ, δίχως την υποστήριξη του οποίου δεν θα μπορούσε να έχει τόση επιτυχία η συγκεκριμένη δράση.

Παλαιότερα άρθρα: