Μητσοτάκης για Λαζόπουλο: «ξεπέρασε κάθε όριο»

kyriakosmitera_h_645_450
Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook και μία φωτογραφία με τη μητέρα του, σχολίασε τη χθεσινή αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της.

Ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό».

Από το βράδυ της Τρίτης όταν μεταδόθηκε η εκπομπή Αλ Τσαντίρι έχει ξεσπάει θύελλα αντιδράσεων από πρόσωπα και φορείς με αφορμή την αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε: « Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές-τόνισε. Όσο κι αν ακούγεται σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, το μυαλό του καθηλώνεται σιγά, σιγά σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη» σημείωσε, χωρίς δυστυχώς να σκεφτεί ότι χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, παρόμοια με του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα που αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από το σχόλιο. Αρκετές ώρες αργότερα και κάτω από η γενικότερη κατακραυγή ο κ.Λαζόπουλος ζήτησε συγνώμη από τα άτομα με αναπηρία.

kyriakos-marika

Παλαιότερα άρθρα: