Μονο 6 χρόνια αναμένεται να εκτίσει ο Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της συντρόφου του

oskar_pistor
Διαβάστε επίσης

Κάτι παραπάνω από επιεικής φαίνεται να είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πρετόρια με απόφαση του οποίου ο Bladerunner Όσκαρ Πιστόριους, καταδικάζεται σε μόνον έξι χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, το 2013.

Το 2014 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών αλλά τον Οκτώβριο του 2015 τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Εν συνεχεία το Ανώτατο Δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής ανέτρεψε τη προηγούμενη δικαστική απόφαση,φτάνοντας στην σημερινή ημέρα όπου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση φαίνεται,σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικαστή Thozokile Masipa,να έπαιξε το γεγονός ότι ο Πιστόριους προσπάθησε να σώσει τη ζωή της Στέενκαμπ αμέσως μετά τα πυρά, αλλά και οι επανειλημμένες προσπάθειες του να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της συντρόφου του.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η κοινωνική κατακραυγή ήταν τεράστια και η αναταραχή στα social media εμφανής , με χαρακτηριστικό παράδειγμα το hashtag #pistorius , με χιλιάδες ανθρώπους  να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη μείωση της ποινής του  σπρίντερ.

Παλαιότερα άρθρα: