Μοντέλα Mini: Σειρά «i» στα σκαριά;

mini cooper
Διαβάστε επίσης

Την τεχνογνωσία του ομίλου BMW στα ηλεκτρικά οχήματα, φαίνεται ότι θέλει να αξιοποιήσει και η αγγλική εταιρεία για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό Mini μαζικής παραγωγής. 

Μετά την πρώτη απόπειρα της Mini να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο το 2009 (Mini E), το οποίο δεν βγήκε στη μαζική παραγωγή ποτέ, έφτασε μάλλον η ώρα η τεχνογνωσία της BMW να «υιοθετηθεί» και από την αγγλική εταιρεία. Μάλιστα, το παράδειγμα του i3 που πηγαίνει πολύ καλά εμπορικά, έκανε τους ιθύνοντες των εταιρειών να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρικού Mini.

Επιπλέον, το πελατολόγιο του Mini –όπως ισχυρίζονται- είναι τέτοιο που θα μπορούσε να «υποστηρίξει» την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, όπως το Mini. Απομένει λοιπόν να δούμε αν το προσεχές διάστημα επιβεβαιωθούν οι φήμες και παρουσιαστεί μια τέτοια ηλεκτρική version του νέου Mini, αλλά και πώς θα μπορέσουν οι τεχνικοί των BMW και Mini να συνδυάσουν τη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL, στην οποία στηρίζεται το εν λόγω μοντέλο, με τα ηλεκτρικά μοτέρ του i3.

Βεβαίως, αν η… συνταγή πετύχει θα αποκτήσουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της Mini ηλεκτρικές εκδόσεις, δημιουργώντας έτσι η εταιρεία τη δική της σειρά «i».

Παλαιότερα άρθρα: