Μοσκοβισί στην Αθήνα: «η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη»

mos_tsi
Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και τη βελτιστοποίηση ενός κλίματος ασφάλειας υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί στη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα. Η στήριξη, βέβαια, φαίνεται πως έρχεται με αντάλλαγμα την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς ο Επίτροπος προειδοποίησε ότι πρέπει να διευθετηθούν κάποια προαπαιτούμενα και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Έπειτα από τη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ότι δεν υπάρχει πλέον το Grexit» και «μιλάμε για επιτυχία». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι βρίσκεται σε συνεννόηση η Κομισιόν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την δεύτερη αξιολόγηση.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι ώρα για επενδύσεις και σταθερότητα και κάλεσε την Ελλάδα να κάνει το πρόγραμμα δίκη της ιδιοκτησία, ενώ όσον αφορά με τις επενδύσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν σημαντικό το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κίνα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα λέγοντας ότι πάντα πιστεύαμε πως η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. «Ήρθα σαν φίλος», δήλωσε ο Επίτροπος.

Παλαιότερα άρθρα: