Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ απαραιτήτως μέσα στο ελληνικό πρόγραμμα

pier-moskovisi
Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί. Πρόσθεσε ότι αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση στο τέλος Ιανουαρίου, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και θα ληφθούν κάποια μέτρα. Απέκλεισε, ωστόσο, το «κούρεμα».

«Το ΔΝΤ είναι σημαντικό κεφάλαιο και είναι απαραίτητο να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Το θέλουμε ως Κομισιόν να παραμείνει», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος, όπως μετέδωσε το Mega, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από το καλοκαίρι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο και πρέπει να υλοποιήσει και νέες μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.

Πρόσθεσε ότι αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση στο τέλος Ιανουαρίου, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και θα ληφθούν κάποια μέτρα. Απέκλεισε, ωστόσο, το «κούρεμα».

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα βοηθήσουν και το ΔΝΤ να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Για την αξιολόγηση ανέφερε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα πέρα από την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Περιμένω τη στιγμή που η Ελλάδα θα μας απασχολήσει μόλις 5 λεπτά στο Eurogroup», υπογράμμισε.

πληροφορίες από MEGA και Έθνος

Παλαιότερα άρθρα: