Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης : ζωή στις Κυκλάδες πριν από 5.000 χρόνια

mous_kuklad_texnhs
Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα παρουσιάσει στο τέλος του Νοεμβρίου μια μοναδική έκθεση με τίτλο «Κυκλαδική Κοινωνία: 5.000 χρόνια πριν» .

Ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπολίδης δήλωσε «Πρότεινα για τα 30 χρόνια του μουσείου, μια διδακτική έκθεση που θα δείχνει πώς ήταν η πρωτοκυκλαδική κοινωνία, η οποία είναι παρεξηγημένη, καθώς η τέχνη της έχει συνδεθεί κυρίως με καλλιτέχνες του 20ού και του 21ου αιώνα. Αυτό συμβαίνει γιατί ως τώρα δεν έχουμε γραπτές αναφορές, ούτε επιγραφικές, ούτε σε κείμενα. Μόνο τα κυκλαδικά έργα στέκουν ως σιωπηλοί μάρτυρες, βοηθώντας στην ανάγνωση μιας γραφής που δεν υπάρχει για την κοινωνία τους» .

Η διδακτική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που θα περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και 138 κυκλαδικές αρχαιότητες από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κανελλοπούλου, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Νάξου, Απειράνθου, Πάρου και Σύρου, θα διαρκέσει ως τον Μάρτιο του 2017.

Παλαιότερα άρθρα: