Γιάννης Μπουτάρης: «Πάγωσαν ακόμη και οι αλατιέρες του Δήμου»

xionias-ekxionistiko-aftodioikisi-696x402
Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν περιέλθει αρκετές περιοχές της χώρας. Η Πολιτεία απεδείχθη, ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την «Αριάδνη».

Οι δρόμοι στην Θεσσαλονίκη παραμένουν παγωμένοι, ενώ πάγωσαν ακόμη και οι αλατιέρες του Δήμου, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Μπουτάρης, να πει πως αυτό θα γίνει «το ανέκδοτο της χρονιάς». Οι αλατιέρες του Δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις Τετάρτη το πρωί. Όμως την νύχτα, ο υδράργυρος έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στις αλατιέρες και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους. «Αυτό συνέβη και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε. «Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι», που προορίζεται για την προστασία από τον πάγο, αναρωτήθηκε, ο Γ. Μπουτάρης, εκτιμώντας πως αυτό θα γίνει το «ανέκδοτο της χρονιάς».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη συμβαίνουν «μία φορά στα πενήντα χρόνια», σημειώνοντας πως πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει η μισή πόλη: «εγώ δεν μένω στο σπίτι μου γιατί δεν έχει νερό», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Γ. Μπουτάρης έκανε γνωστό πως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην συμπρωτεύουσα ο ίδιος είχε ζητήσει να μην ανοίξει η αγορά της πόλης.

Συνοπτικά, εξ αιτίας της «Αριάδνης»:

- χωρίς ρεύμα και νερό παραμενουν Σκόπελος και Αλόννησος,
- πολλά χωριά στην Λέσβο παραμενουν αποκλεισμένα,
- προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεις και στα Γιάννενα,
- διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στην Λάρισα,
- ακινητοποιήθηκαν τα λεωφορεία στην Λαμία, ενώ έχουμε και
- αποκλεισμένα χωριά στην Κέρκυρα.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε