Μπροστά η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

kiriakos-nd
Διαβάστε επίσης

Προβάδισμα για τη ΝΔ 4,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, και διαφορά 6.5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει άλλη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή με 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3% και ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%.

Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΪ το διάστημα 22-24 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%. ‘Ενωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνουν 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5% και το Ποτάμι 2%.

Όχι σε εκλογές τους επόμενους μήνες λένε οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα για την Εφημερίδα των Συντακτών και τάσσονται υπέρ της αλλαγής στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης δηλώνει ότι θα ήθελε το 58% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Με την ίδια δημοσκόπηση το 78% τάσσεται κατά της προκήρυξης εκλογών τους επόμενους μήνες. Στην άποψη ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων», το 38% δηλώνει ότι διαφωνεί πλήρως και το 20% μάλλον διαφωνεί.

avgi.gr

Παλαιότερα άρθρα: