Μύρισαν εκλογές; Αφορολόγητο για όλους έταξε ο Λυκουρέντζος

likOURENTZOS
Διαβάστε επίσης

Μύρισαν κάλπες και ο εισηγητής της ΝΔ κ. Ανδ. Λυκουρέντζος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015 μοίρασε ανέξοδα δωράκια.

Ο πρώην υπουργός πρότεινε μαζί με τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, χρειάζεται να ληφθεί μια ακόμη κρίσιμη απόφαση εκ μέρους της ώστε να δοθεί μια βαθιά ανάσα για όλους τους Έλληνες φορολογουμένους. Συγκεκριμένα, πρότεινε να καθοριστεί ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα, χωρίς να προσδιορίσει το ύψος του.

Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι χρειάζεται επιμονή στο θέμα της προοδευτικής μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό και την υλοποίησή του εφικτή, με την προϋπόθεση, όπως είπε, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα για ομαλή εξέλιξη των οικονομικών της χώρα στην κρίσιμη αυτή φάση που διανύει.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πολιτών, αφού, όπως σημείωσε, «η εκτεταμένη φορολόγηση πλήττει, δυστυχώς, τα μεσαία νοικοκυριά». «Η κυβέρνηση πρέπει να τολμήσει στο πεδίο των φορολογικών ελαφρύνσεων», συμπλήρωσε, εστιάζοντας στο ότι χρειάζεται να ληφθεί μια κρίσιμη απόφαση: «Πρέπει να καθοριστεί ένα ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος.

Παλαιότερα άρθρα: