Ν.Δ: « Όλα τα σενάρια στο τραπέζι»

nea-dimokratia
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός πως εδώ και 8 ημέρες μετά το φιάσκο των αναβληθέντων εκλογών δεν έχει καταστεί δυνατό να παρθεί μια απόφαση σχετικά με το ποτέ, και ποιος θα αναλάβει επιτέλους να υλοποιήσει την διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη Προέδρου στην ΝΔ. Κάθε ημέρα κατακλύζουν το φως ίντριγκες και σπέκουλες από τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης τα οποία όλοι γνωρίζουμε τον απώτερο σκοπό τους, που κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν ειναι άλλος από το να διαιωνιστεί αυτή η αβεβαιότητα και η απομάκρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το εκλογικό κοινό να γίνει με τα ίδια της τα χεράκια. Πολλοί θα πείτε πως και αυτό που αναφέρω είναι μια ίντριγκα αλλά δεδομένου του γεγονότος πως γνωρίζω κάποια πράγματα καλύτερα θα είναι να το παραβλέψω τουλάχιστον προς το παρόν.

Χθες λοιπόν έλαβε χώρα ακόμη μια ανεπιτυχής συνεδρίαση της ΚΕΦΕ η οποία για ακόμη μια φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων που της αρμόζει σαν καταστατικό όργανο της παράταξης. Και στέκομαι ιδιαίτερα συην Κεφε διότι δεν μπορεί να ανέχεται βεντετισμούς και θεατρινισμούς παλαιοκομματικού τύπου και να μην αντιδρά καθόλου . Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, χθες ήταν διάχυτο το δημοσιογραφικό παρασκήνιο το οποίο ανέφερε πως και τυπικά θα κλείσουν οι οποίες τεχνικές λεπτομέρειες έμειναν, όμως από 1,5 ώρα πριν την συνεδρίαση το κλίμα έδειχνε να χαλάει με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του κ.Μεϊμαράκη προς τον κ.Παπαμιμίκο σχετικά με τα νομικής φύσεως παρεπόμενα του εκλογικού φιάσκου και το ενδεχόμενο δικαστικής παραπομπής της εταιρίας-απάτης. Ενώ λοιπόν κατα την διάρκεια της συνεδρίασης έσπασε ο ψυχροπολεμικός πάγος μεταξύ των αντιπροσώπων των υποψηφίων ξαφνικά είχαμε την αποχώρηση του εκπροσώπου του κ.Μεϊμαράκη για τον λόγο ότι δεν ικανοποιήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρο για την ΝΔ από αυτά που άκουσε από τον κ. Παπαμιμίκο. Δεν αντιλέγω ότι ο εν λόγω κύριος ο πρώην πρόεδρος της Κεφε δηλαδή είναι σε πολλά πράγματα κατώτερος του αναμενόμενου αλλα, δεν υπήρχε λόγος σε αυτήν την πολύ συγκεκριμένη είδους συνάντηση να λυθεί και αυτό το ζήτημα , καθώς όργανα υπάρχουν και νομίζω θα επιλυθούν του ζητήματος.

Από χθες το βράδυ γνωρίζαμε πως σήμερα θα υπάρξει συγκέντρωση της Κ.Ο υπό τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ τον κύριο Πλακιωτάκη, με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό αλλα και τις πολιτικές εξελίξεις συην χώρα. Πληροφορίε αναφέρουν πως θα ενημερωθούν οι βουλευτές για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες,καθώς και τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου.

Παράλληλα η πλευρά του κ.Τζιτζικώστα επιμένει και δεν μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων,όμως ειναι αγνώστους το αν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα λοιπόν ακολούθως της συνεδρίασης της Κ.Ο(στις 17:00) θα ξανασυγκληθεί η Κεφε για να οριστικοποιήσει το ζήτημα της εταιρίας που τόσο καιρό ταλανίζει την παράταξη.

Τα σενάρια ειναι τα εξής:

Α) Το πρώτο αφορά την λειτουργία των εκλογικών κέντρων με υπολογιστές-tablets με νέο λογισμικό.( ίσως της Vodafone)

Β) Το δεύτερο σενάριο αφορά την αντικατάσταση των υπολογιστών με κινητά τηλέφωνα και την λειτουργία ενός μεγάλου τηλεφωνικού κέντρου –call center στο οποίο θα μεταδίδονται τηλεφωνικώς τα στοιχεία κάθε ψηφοφόρου ώστε να πιστοποιείται ότι δεν έχει ψηφίσει νωρίτερα σε άλλο τμήμα.

Εν κατακλείδι οι απαντήσεις των εταιριών-εταιρίας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα, καθώς στόχος ειναι η ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου, και σε εναλλακτική περίπτωση το νωρίτερο για τις 10 Ιανουαρίου, με τις ευχές όλων να μην έχουμε τα έκτροπα της προηγουμένης εβδομαδας.

Παλαιότερα άρθρα: