Ν.Φίλης: Συμβόλαιο του πολιτικού θανάτου μου η συνέντευξη Ιερώνυμου

φίλης
Διαβάστε επίσης

Αιχμές για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας άφησε ο Νίκος Φίλης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, αφού, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Σκάι ήταν ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου για τον ίδιο.

«Αιφνιδίως το 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό και όσο αυτό δεν εξηγείται επαρκώς, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι εφικτή, ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο» δήλωσε συγκινημένος ο Νίκος Φίλης και καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

«Χαμογελώ και μόνο με την απορία κάποιων ανθρώπων, γιατί δεν ανέλαβα άλλο υπουργείο. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν» σχολίασε ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η αφεντιά μου δέχθηκε κλίμα χυδαίων επιθέσεων. Κάθε καλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει τους σταθμούς αλλαγής στάσης της εκκλησίας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Σκάι, λέγοντας σε αυτήν «οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου».

Παλαιότερα άρθρα: